Tak trochu nuda. Google představil nový Pixel 3

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Smartphony Googlu jsou pro ekosystém Android důležité, jsou to v podstatě vlajkové lodě. Jenže je tady i odvrácená stránka. V Česku se Pixely oficiálně neprodávají a nevypadá to, že by se to s třetí generací mělo změnit. Navíc to jsou dost drahé telefony, které jsou sice výborné, ale tak trochu nudné.

Velmi strohý design, který Google propaguje docela dobře funguje u domácích zařízení, chytrých reproduktorů a podobně. Ale u Pixelů je to už trochu moc. Ne, nejsou to ošklivé telefony, ale takové šedé myšky. Což ovšem neznamená, že se někomu nebudou líbit. Určitě budou, ale my z nich nadšeni nejsme. Navíc vše proběhlo bez jakéhokoliv překvapení, protože všechny informace unikly už před měsícem z Ruska, kde se někdo dostal k předprodukčním vzorkům.

Dva modely se liší jen velikostí a použitým displejem. Menší má 5,5palcový panel, větší Pixel 3 XL pak 6,3palcový. Rozdílné je i rozlišení a poměr stran. Malý Pixel 3 má standardní širokoúhlý poměr 18:9, větší model má protáhlejší displej s poměrem stran 18,5:9. Malý má rozlišení 2 160 x 1080 pixelů, větší přidává na 2 960 x 1 440 pixelů.

Hardware je logicky aktuální, procesor Snapdragon 845 a 4 GB paměti nejsou špatná konfigurace, ale ani nic převratného. O to ale u Pixelů nikdy nešlo, jde hlavně o skvělé odladění a software. I proto mají oba jen jednoduchý hlavní fotoaparát. Což platilo i o loňských předchůdcích, přesto patřily mezi nejlepší fotomobily. To se očekává i letos.

Google na prezentaci ukázal, že možnosti jeho foťáku jsou obrovské. Výborně zvládá hloubku ostrosti, kterou lze libovolně nastavovat. Kouzlo snímků je v tom, že telefon vytvoří mnoho záběrů a složením pak vytvoří dokonalý obraz. Umělá inteligence ho vybere za vás. Google to na prezentaci docela výrazně ukázal, už žádné úniky ze záběru, křenící se obličeje, zavřené oči a podobně. Vypadá to skvěle, ale počkejme si na test.

Důležitý je i přední foťák, který má široký záběr a ten si uživatel může nastavovat. Podle Googlu už nebude nutné používat selfietyčku, za což firmě dáváme palec nahoru. Stejně jako za výkonné stereoreproduktory a za inovativní bezdrátovou nabíječku či spíš stojánek. Telefon se v něm nabíjí, ale zároveň podle denní doby zobrazuje automaticky na displeji důležité informace.

Jak jsme již naznačili na začátku, nové Pixely se oficiálně v Česku a ostatně ve většině světa prodávat nebudou. Od nás nejblíž v Německu, ale je jasné, že je nějaký obchodník na své triko doveze, jak tomu bylo už loni a předloni u předchozích modelů. Navíc to asi bude chvíli trvat a telefony to budou dost drahé.

Základní malý Pixel 3 vyjde v USA na 799 dolarů, větší model na 899 dolarů. Dalších 100 dolarů se připlácí za větší vnitřní paměť. Základní má jen 64 GB a protože telefony nepodporují paměťovky (Google nabízí své on-line úložiště), tak to nemusí stačit. Větší verze má 128 GB paměti. Základní přepočet z dolarů je nebezpečný, v USA jsou tyto ceny bez daně, viz tento článek. České ceny se tak budou pohybovat v rozmezí 22 až 27 000 korun. A to je hodně.

 

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny