Už je venku a konkurence zuří. To je Vivo Nex

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je to asi nejdražší čínský smartphone a také nejnadupanější. Respektive, možná spolu s Huawei Mate RS Porsche Design, ale to je taková lahůdka dostupná jen velmi omezeně.

Vivo Nex sice také nebude masovka pro každého a vlastně ani nevíme, kdy a jestli vůbec se podívá do Evropy, protože vstup značky je stále nejasný a nekonkrétní (jak jsme psali, sesterské Oppo chystá tiskovku v Paříži už teď v červnu).

Novinka se poodhalovala už od začátku roku, původně jako koncept Apex. Teď už známe produkční telefon, který vyjde podle výbavy v Číně na 14 až 18 000 korun. To je hodně, ale také za to hodně nabízí. Displej je opravdu přes celé čelo (podle výrobce zabírá přes 91 procent čelní plochy) , takže tam není vidět ani klasický reproduktor a ani foťáček nebo čtečka otisků. Jenže všechno tam je. Reprák je pod displejem a funguje na principu vibrací, foťák se vysouvá z horní hrany a čtečka je přímo v displeji. což je světová specialita. a pozor, displej nemá výřez!

Telefon má 6 až 8 GB RAM, 128 nebo 256 GB uživatelské paměti a procesor Snapdragon 845, tedy to nejsilnější, co je dnes k mání. Zadní kamera je dvojitá od Sony, ale nemá zoom – jen pomůže s různou hloubkou ostrosti. Jeden snímač je hlavní s rozlišením 12 megapixelů a druhý je pětimegapixelový. Výhodou je optická stabilizace.

Displej je AMOLED a vyrábí ho Samsung. Rozlišení je FHD+, což je dostačující, úhlopříčka pak má extrémních 6,6 palce. Telefon přesto není gigantický, ale váží skoro 200 gramů, což je dost. Baterka s kapacitou 4 000 mAh vydrží dva dny provozu.

Vivo modelem Nex ukázalo, že umí hrát první ligu. Raději bychom telefon vyzkoušeli, přeci jen, v praxi to nemusí být taková bomba jako na papíře nebo na videu. Ale je to bezesporu vzkaz Samsungu, Applu a Huawei, že musí s Vivem počítat. Z čehož musí mít v koncernu BBK Electronics, kam Vivo, Oppo a OnePlus patří, jistě radost.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny