Budou nové čipy jen pro nejdražší iPhony?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Známý analytik zaměřující se na novinky od Applu, Ming-Chi Kuo tvrdí, že iPhony 14 Pro a 14 Pro Max budou možná jedinými letošními modely, které budou osazeny novým čipem Apple A16.

Kuo naznačuje, že levnější dvojice iPhonů 14 si bude muset vystačit se současnou čipovou sadou Apple A15. Tu najdete ve všech modelech řady iPhone 13 a také v novém modelu SE:

Apple přitom od vydání iPhonu 5S a 5C v roce 2013 nepoužil dva zcela odlišné procesory pro odlišení levnějších a dražších modelů. Nová řada tak dost možná zavede novou praxi, která uškodí zákazníkům zaměřeným na levnější novinky.

Vedle toho Kuo také prohlásil, že každý model nové řady dostane 6 GB operační paměti, přičemž dvojice dražších modelů Pro dostane paměť LPDDR5, zatímco levnější verze si zachovají LPDDR 4X.

Kuo také upozorňuje na jednu zásadní změnu v produktovém složení nové série. Namísto modelu 14 mini naopak Apple plánuje iPhone 14 Max, který bude mít 6,7palcový displej. Kuo na tuto změnu upozorňoval už loni, kdy uvedl, že Apple možná pracuje na levnějším iPhonu s větším displejem. Mini verze naopak z nabídky možná zcela zmizí.

Na řadu iPhone 14 si ještě počkáme. Očekává se, že ji Apple tradičně odhalí na akci v září, pokud tedy nenastane nějaká nečekaná situace, jako tomu bylo například v roce 2020 se začátkem pandemie covidu. Poslední již známou předpovědí je také fakt, že série iPhonů 14 se konečně zbaví výřezu displeje, který nahradí průstřelem na čelní fotoaparát a Face ID senzorem ukrytým pod obrazovkou.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny