Instagramu se přejedly „lajky“, hodlá je zrušit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V Kanadě už běží testovací verze, u které nejde udělovat hodnocení fotografiím. Instagram chce totiž kompletně změnit způsob, jakým aplikaci používáme.

Změnu oznámil Instagram už v dubnu a od té doby tuto novinku testují kanadští uživatelé. Zatímco z kraje provázela tuto novinku nejistota z toho, zda je to krok správným směrem, teď si lidé tuto novinku pochvalují. Jako výhody uvádějí, že už tvůrci nejsou tolik řízeni honbou za dosažení nejvyššího počtu „lajků“ a soustředí se více na samotnou kvalitu příspěvků.

Nejde ovšem o to, že by Instagram „lajky“ zcela zrušil, pouze skrývá jejich počet před samotnými uživateli. Možnost ohodnotit daný příspěvek zde stále zůstává. Samotní tvůrci mohou přitom počet těchto hodnocení dále zobrazit, pokud se k této možnost proklikají. Samozřejmě mají i nadále možnost se z testovací verze odhlásit a dále používat tu, která běžně počet „lajků“ ukazuje.

Obecně se našla celá řada tvůrců, kteří si po zavedení této novinky oddychla. Tvrdí, že mnohým uživatelům jde více o ono magické číslo pod fotografií, než o samotný obsah a celá dynamika jejich profilů je založena na tom, že čím vyšší počet kladných hodnocení, tím lepší příspěvek. To přitom zdaleka ne vždy koresponduje se samotnou kvalitou příspěvku.

Pro komerční profily se tím prakticky nic nezmění: stále mají přístup do detailních statistik jako je dosah příspěvku, interakce, sdílení a další údaje. Dokonce vidí třeba i to, kolik lidí v daný den odhlásilo odběr na jejich profilu. Influenceři se tak nemusí bát, že by rázem neměli žádná data, která mohou ukázat potenciálním sponzorům.

Instagram už plánuje, že skrytí počtu „lajků“ spustí i v dalších zemích, konkrétně v Irsku, Itálii, Japonsku, Brazílii, Austrálii, a na Novém Zélandu. Kdy se tato novinka ukáže i v české verzi aplikace zatím nevíme, ale tuto novinku pravděpodobně také uvítáme.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny