Samsung má televizi pro mobilní závisláky. Je otočená na výšku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pokud vám vyhovuje sledování obsahu jako na mobilu, tedy na výšku, pak pro vás má Samsung speciální televizi s názvem Sero. Je určená právě pro promítání obsahu z telefonu a proto je orientovaná na výšku.

Samsung tvrdí, že tato 43palcová televize je jako stvořená pro mileniály, kteří vyžadují plochu na zobrazování vertikálního obsahu stejně, jako jej vidí na obrazovkách svých smartphonů. Model se jmenuje Sero a vertikalita je právě jednou z možností, jak ji nastavit. Není ale v této pozici napevno a dá se otočit i do normální horizontální pozice. Vertikální orientace je tak vlastně takový bonus, na který je celé uživatelské prostředí televize samozřejmě připraveno.

Jednou z hlavních funkcí Sero je také pomyslný „audio hub“, díky integrovaným 4.1 reproduktorům s výkonem 60 W. Společně s elegantním otočným stojanem by také měla Sero sloužit jako designový doplněk domácnosti, vedle výše zmíněné televize, zrcadlení smartphonu či audio hubu. Dále nechybí jak hlasový asistent Bixby, tak statické zobrazování fotek či jiných grafických motivů, v tomto ohledu má Samsung také několik modelů, které fungují vlastně jako takové high-tech obrazové rámečky.

Co se zrcadlení obsahu samotného smartphonu týče, má Samsung většinu práce hotovo, protože jeho systém propojení televizí a mobilů je v současnosti poměrně dobře vyladěný. Pokud vlastníte jak mobil, tak TV této značky, poznají se prakticky okamžitě a zrcadlení obsahu přes síť wi-fi je pak otázkou jednoho tlačítka. Méně vybavené modely pouze podporují základní funkce jako obrázková galerie nebo přehrávač hudby, prémiovější smartphony už zrcadlí celé uživatelské prostředí. Na těch nejmodernějších modelech se tak třeba dají hrát i hry přes tuto funkci, takže máte z mobilu vlastně takovou malou bezdrátovou herní konzoli.

Sero je samozřejmě poměrně specifickou záležitostí, kterou nenajdete v každém elektroobchodě. Samsung zatím plánuje Sero nasadit pouze na domácí korejský trh za 1,89 milionu korejských wonů. To znamená necelých 37 tisíc korun za jinak poměrně obvyklou televizi s dnes už spíše nižší úhlopříčkou. Vertikální model může být ale třeba už za několik let neaktuální, protože obsah na smartphonech začne zase růst do šířky díky skládacím modelům.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny