Tesla vyrobila 200 surfařských prken. Lidé se o ně přetahují v aukcích

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tesla ukazuje, že se z této značky začíná stávat kult. Stačí logo firmy nalepit prakticky na cokoliv a lidé se o to poperou.

Důkazem je právě limitovaná edice surfařského prkna prodávaného přes oficiální online obchod Tesly. Celkem 200 kusů bylo nabídnuto příznivcům značky, kteří je skoupili za méně než den. Tesla je obecně proslulá, že prodává vedle elektromobilů i věci, které s nimi nesouvisí. Nad značkovými powerbankami ve tvaru dobíjecího stojanu pro auto ještě přimhouříme oči, ale proč nalepila Tesla svoje logo i na plamenomet? Recese a tak trochu šikovný marketing.

Surfařské prkno také na první pohled nemá s elektromobilitou nic společného, ale jeho design do jisté míry kopíruje právě automobily této značky, je vyrobené z uhlíkových vláken a svými rozměrově odpovídá tomu, abyste jej dokázali nacpat právě do modelů S, X a 3. Za jeden z 200 dostupných kusů si firma Elona Muska účtovala 1 500 amerických dolarů, tedy v přepočtu asi 33 tisíc korun.

Ačkoliv Tesla nabídla prkna před několika dny na vlastním obchodě, už je z nabídky stáhla, protože všechny se mimořádně rychle vyprodaly. Spoustu z nich však můžete stále nalézt na aukčních portálech jako eBay, kde za ně ti, kteří se k rezervaci dostali, požadují v mnoha případech víc než trojnásobek původní ceny. Dovedeme si představit, že spousta lidí prkna kupovala jen proto, aby je obratem dráž zase prodala.

Tesla dodá prkno všem zájemcům, kteří si jej pořídili, za několik týdnů. Poté už můžeme pomalu zase začít spekulovat nad tím, na jakou zvláštní věc vedle obligátních triček, čepic, lahví na vodu a modelů aut nalepí Elon Musk logo svojí firmy příště.

Kde se dozvíte víc

Plamenomety a ponorky nestačily, Elon Musk teď prodává surfy

iDNES.cz

Tesla začala prodávat surfovací prkna. Je jich ale jen pár a mají stejné poslání jako plamenomet

Zive.cz

Tesla začala prodávat surfovací prkna. Vyprodaly se během chvilky

Letemsvetemapplem

Elon Musk rozšiřuje sbírku kuriozit. Tesla představila surfařské prkno

Forbes CZ
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny