WhatsApp omezí přeposílání textovek kvůli dezinformacím

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boj proti dezinformacím je aktuálním tématem a WhatsApp se už před třemi lety snažil zapojit omezením počtu již přeposlaných zpráv, které mohou uživatelé najednou přeposlat. Nyní se omezení ještě více utuží.

Omezení přeposílání zpráv ve WhatsAppu doposud platilo pouze v Brazílii, ale nyní se zavádí po celém světě. Počínaje beta verzí 2.22.7.2 aplikace pro Android nesmějí uživatelé WhatsAppu přeposílat již přeposlané zprávy do více než jednoho dalšího skupinového chatu.

Společnost WhatsApp koncem minulého týdne zavedla stejná omezení ve verzi pro iOS. Vysvětlení je pokaždé stejné: omezením četnosti přeposílání zpráv společnost WhatsApp snižuje riziko šíření falešných zpráv. Je třeba mít ovšem na paměti, že pokud jste původcem zprávy, nemáte žádná omezení ohledně toho, jak často můžete danou zprávu přeposílat.

Pokud ovšem obdržíte zprávu, která vám již byla přeposlána, nelze ji znovu přeposlat do více než jednoho skupinového chatu. Nová pravidla však ještě nevstoupila v platnost, zatím se uplatňují pouze v beta verzi aplikace. V průběhu několika příštích dnů je však autoři nasadí do ostré verze.

Vedle boje proti dezinformacím jsou ve WhatsAppu také další novinky. Jednou z nich jsou zkratky pro telefonní čísla, na která klepnete z bubliny chatu. Dříve vás klepnutí na telefonní číslo přeneslo rovnou do číselníku pro uskutečnění telefonního hovoru. Nyní však aplikace nejprve zjistí, zda majitel telefonního čísla také nepoužívá WhatsApp a nabídne místo toho konverzaci v rámci aplikace. Pokud účet u služby nemá, zůstane vše při starém.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny