Vývojářské studio má problém, jejich hra dělá z playstationů těžítka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Studio BioWare čelí kritice hráčů, kteří si jejich novinku Anthem koupili pro systém PlayStation. Hra je totiž schopná konzoli vyřadit z provozu.

Majitelé herních konzolí PlayStation 4 jsou si nejistí, zda je dobrý nápad instalovat nejnovější akční hru Anthem od studia BioWare. Na internetu se totiž vyrojily stížnosti, že hra dokáže „zamrznout“ systém konzole natolik, že v některých případech jsou zcela na odpis. Ačkoliv vývojářské studio BioWare zpochybňuje extrémní situace, ve kterých by mělo skutečně docházet ke kompletnímu zničení konzole, přiznává, že hra způsobuje problémy.

Podle BioWare není žádný „crash“ (pád systému, zamrznutí) konzole způsobený hrou Anthem natolik závažný, aby situaci nenapravil start do nouzového režimu a obnova databáze. To ovšem nic nemění na situaci, že žádná hra by neměla ohrožovat stabilitu hardwaru a softwaru, na kterém je spuštěna.

Pokud by přece jen někdo nemohl svůj PlayStation jakkoliv oživit v důsledku toho, že jeho systém selhal v průběhu hraní hry Anthem, má kontaktovat technickou podporu. Přesto se na diskusním serveru Reddit a oficiálních fórech Electronic Arts objevují další zkušenosti hráčů, kteří tvrdí, že po pádu hry nemohou svůj PlayStation probudit běžným způsobem a nereaguje ani na stisknutí fyzického tlačítka startu na konzoli samotné.

Opravná aktualizace už je na cestě, ovšem do té doby hráči vyzývají, aby nikdo hru Anthem dále nehrál. Někteří na protest dokonce i vracejí zakoupené kopie zpět do prodejen. Ačkoliv hra je dostupná i na PC a Xboxu, stále je to pořádný průšvih, jaký herní svět už dlouho nepamatuje.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny