Red Dead Redemption 2 má vůbec nejvýdělečnější start v historii zábavního průmyslu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hra Red Dead Redemption 2 od studia Rockstar Games vydělala za první víkend od svého uvedení na trh nejvíc ze všech produktů zábavního průmyslu – včetně všech knih, filmů, hudebních alb, zkrátka všeho.

Hra měla nejvýdělečnější tzv. „opening weekend“, prodalo se kopií za 725 milionů dolarů. Ten se vždy bere jako součet výdělků za první pátek – neděli nezávisle na tom, zda byla hra vydána právě v pátek, nebo třeba ve středu. Hra Red Dead Redeption 2 nicméně za tento úspěch vděčí právě faktu, že vyšla 26. října, tedy v pátek. Analytiky zajímá vždy právě víkend, kdy tržby rostou nejzásadněji. V tomto aspektu je hra pro konzole PlayStation 4 a Xbox One odehrávající se v otevřeném světě Divokého západu úspěšnější, než cokoliv jiného, ovšem s jedním drobným „ale“.

Ještě úspěšnější, ovšem za čisté první tři prodejů, ovšem ne v onom „opening weekend“ smyslu byl totiž podobný produkt herního studia Rockstar Games, pátý díl legendární herní série Grand Theft Auto. Takže ačkoliv měl western Red Dead Redemption za první víkend (a tedy i první tři dny prodeje) výdělek 725 milionů amerických dolarů, Grand Theft Auto V před několika lety utržilo za první tři dny prodeje (ovšem nikoliv víkend, začala se prodávat v úterý) rovnou miliardu dolarů.

Oficiální trailer:

Vedle toho se jedná o vůbec nejvíc předobjednávanou hru v historii obchodu PlayStation Network, která zde zároveň prodala nejvíc kopií jak za první den, tak první tři dny prodeje (prvenství GTA V se nicméně neodvíjelo pouze do kopií prodaných přes PSN). Tomu koneckonců odpovídají i hodnocení recenzentů, kteří hru častují v drtivé většině nejvyššími možnými hodnoceními.

Studio Rockstar se přitom v minulosti nechalo slyšet, že nepočítá s tak velikým úspěchem, jako sklidilo právě s titulem GTA V. Red Dead Redemption 2 můžete zakoupit pro herní konzole PlayStation 4 či Xbox One za 1 799 korun, PlayStation dokonce prodává i balíček konzole PS 4 Pro a hry za přibližně 11,5 tisíce korun. Verze pro PC zatím nebyla potvrzena, ovšem ani vyvrácena.

Kde se dozvíte víc

RECENZE: Hra roku je tu. Red Dead Redemption 2 posouvá hranice videoher

Bonusweb.cz

https://www.zing.cz/recenze/96046791/recenze-red-dead-redemption-2/

Zing.cz

Red Dead Redemption 2: zážitek nové generace (recenze)

Doupe.cz

Red Dead Redemption II – recenze

games.tiscali.cz

Red Dead Redemption 2 je nejlepší hrou posledních a asi také několika příštích let – recenze

Gamebro.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny