Z diskusního fóra vyhodili statisíce uživatelů. Na podporu fiktivního superpadoucha

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pro ty, kdo se stále chystají vidět nejnovější film Avengers: Infinity War upozorňujeme, že článek obsahuje zásadní spoilery nutné k vysvětlení celé situace. Pro ty, co už film viděli… Thanos prý neudělal nic špatného. A proto Reddit zlikvidoval polovinu jeho příznivců.

Masivní ban postihl přes 300 tisíc odběratelů subredditu r/thanosdidnothingwrong – údajně se jednalo o jeden z vůbec největších historických vyhazovů uživatelů tohoto diskusního serveru. Moderátoři spustili skript, který odstranil přesně polovinu odběratelů tohoto fóra 9. července a živě jej například na streamovací službě Twitch sledovalo přes 40 tisíc lidí.

Původní počet uživatelů fóra r/thanosdidnothingwrong činil něco málo přes 600 tisíc, na samotném počítadle se to po „lusknutí“ („the snap“) však nijak výrazně neprojevilo, neboť lidé, které ban postihl se musejí ještě sami manuálně odhlásit. Fakticky tak pouze bylo znemožněno polovině uživatelů na fóru jakkoliv interagovat s ostatními. Moderátoři nyní řeší, jak lidi donutit „solidárně“ se ještě po banu odhlásit, aby byla zachována myšlenka tohoto činu.

Celý akt kopíruje finální okamžiky filmu Avengers: Infinity War, kdy Thanos lusknutím prstů vymaže/zabije polovinu živých bytostí v celém vesmíru, aby zachoval „perfektní rovnováhu, tak jak by mělo vše být“. Jedná se jak o poctu tomuto filmovému činu, tak i o něco víc – už z názvu tohoto fóra totiž vyplývá, že Thanos tímto neudělal vůbec nic špatného, a že svět je nyní lepší místo. Spousta uživatelů si dokonce i přála být z fóra vymazána – doufala, že se ban dotkne právě jich.

Zablokovaní uživatelé se přesunuli na subreddit r/inthesoulstone, a rozhodně jich tak neučinilo málo. V současnosti počet odběratelů činí 228 tisíc (což je samo o sobě na fórum, které fakticky existuje 3 dny velmi obdivuhodný výkon), i když pravděpodobně ne všichni zde přítomní jsou zároveň ti, které postihl ban na r/thanosdidnothingwrong.

Pokud se ptáte, k čemu je to všechno dobré, nejde moc jak jinak odpovědět než zkrátka tím, že jde o další povedený kousek ze strany Redditu, serveru, který se v současnosti co do návštěvnosti drží na místě šestého nejpopulárnějšího webu na světě. Zároveň jde o další poměrně originální důkaz, jak dokáže fungovat zdejší komunita. Jiný, avšak podobně nevídaný kousek Reddit hostil minulý rok, kdy nechal uživatele po jednotlivých bodech malovat obrovský „pixel art“ obraz. Timelapse této události je pozoruhodná věc ke zhlédnutí:

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny