Netflix si posvítí na sdílené účty

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Streamovací služba Netflix na začátku letošního roku zvýšila ceny všech svých tarifů. Českého zákazníka se zatím naštěstí zdražení netýká, změnu pocítili pouze uživatelé v Severní Americe. K poslednímu zvýšení cen došlo 2014.

Netflix navíc dále plánuje zákazníkům účtovat poplatek za přidání členů žijících v jiné domácnosti k jejich účtu. Doposud se přitom v podstatě neřešilo, s kým svůj účet sdílíte, platil pouze obecný limit na počet zařízení, která mohou být v jednu chvíli na účtu aktivní.

Zástupci Netflixu se v minulosti přiznali, že služba má problémy s uživateli, kteří své účty plošně sdílejí s přáteli a příbuznými, aby ušetřili peníze. Oficiálně má totiž jeden účet sloužit pouze pro rodinu žijící spolu v jedné domácnosti. Realita je ovšem trochu jiná.

V reakci na to Netflix oznámil, že země Chile, Kostarika a Peru dostanou možnost přidat k ´účtu oficiálně rozšíření pro další dva členy, kteří nesdílejí s hlavním majitelem účtu domácnost, za lokální ekvivalent 3 amerických dolarů (asi 70 korun). Noví členové ovšem získají svůj vlastní „podúčet“ s přihlašovacím jménem a heslem, nikoliv pouze vlastní profil na sdíleném účtu.

Netflix zde zatím příplatek za další členy testuje. Jakmile testování skončí a služba bude mít této funkci jasno, lze očekávat, že se postupně rozšíří i na zbytek světa. Je tedy dost možné, že i v Česku si budeme muset za sdílený účet časem připlatit.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny