Obyčejný obrázek vejce se stal nejpopulárnější fotkou na Instagramu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Co bylo dřív, vejce nebo 50 milionů likes jedné fotky na Instagramu?

Spousta rekordů se dělá jen proto, aby byl smazán ten předchozí a nejinak je tomu ani v případě drtivého útoku na dosavadní rekord v počtu nasbíraných „likes“ (označení to se mi líbí) na sociální síti Instagram. Až doposud totiž s celkem 18 miliony likes na jedné fotografii vedla americká profesionální celebrita Kylie Jenner. Na začátku ledna ji ovšem sesadila z trůnu fotografie obyčejného slepičího vejce.

Profil „world_record_egg“ byl založen 4. ledna a jeho cíl byl právě předehnat rekord Jennerové. Jak si můžete povšimnout, jeho záměry jsou obsažené už v samotném názvu. Proč zrovna vejce, to nikdo netuší, nicméně jedná se o prostý objekt, který znají lidé napříč celým světem. Jeho příchod provázelo mohutné šíření napříč sociálními sítěmi a do týdne byl rekord na světě. V současnosti se z fotky vejce vyklubalo neuvěřitelných 50 milionů likes a tato hodnota stále roste.

Let’s set a world record together and get the most liked post on Instagram. Beating the current world record held by Kylie Jenner (18 million)! We got this ? #LikeTheEgg #EggSoldiers #EggGang

50.6m Likes, 2.9m Comments – EGG GANG ? (@world_record_egg) on Instagram: „Let’s set a world record together and get the most liked post on Instagram. Beating the current…“

Podobné nonsens profily se mnohdy těší úspěchům, o jakých mnozí influeneceři a celebrity mohou jen snít. Třeba na Twitteru se pokusila převýšit počet návštěvníků oficiálního profilu Donalda Trumpa půlka cibule. Bohužel neúspěšně. Vzpomínáme také na naprosto bizarní projekt na komunitním serveru Kickstarter od člověka, který si chtěl za vybrané peníze uvařit bramborový salát. Vybral na něj dohromady 55 tisíc dolarů (asi 1,2 milionu korun).

Za profilem stojí člověk, který se drží v anonymitě. Podle serveru Mashable se nejedná o žádný tah velké marketingové agentury ale obyčejného jedince, který si zkrátka vyzkoušel takový sociální experiment. A hodlá v něm evidentně pokračovat. Na profilu totiž přibyly další dvě fotografie, ve kterých se na vejci pomalu rozšiřuje prasklina. Co se chystá, to nikdo neví.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny