Proč si Lenovo nechá nadávat? Přitom se nemá zač stydět

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zkuste si dát do vyhledávače Lenovo Z5 a najdete desítky či stovky článků, v kterých značku rozhodně nechválí. Právě naopak, schytává to ze všech stran.

Důvod je prostý, Lenovo v posledních týdnech lákalo na první smartphone, který bude mít displej přes 95 procent čelní plochy a nebude mít v horní části notch, tedy vybrání. Spekulace živené výrobcem avizovaly i obří vnitřní paměť v řádu terabytů. Všichni tak očekávali pořádně nadupaný top model, který zatopí těm nejlepším.

Jenže Lenovo nakonec dnes představilo něco úplně jiného. Respektive, jmenuje se to stejně – Z5 – ale žádný top model to není. Novinka je telefon střední třídy s velmi výhodnou cenou. Ovšem nemá ani zázračný displej ani obří paměť. A proto to Lenovo schytává ze všech stran.

Přitom novinka je slušný kousek a když koukneme na cenu, tak můžeme čínským zákazníkům jen a jen závidět. Protože zatím jen oni si budou moci novinku za týden koupit. Základní model vyjde v Číně na 1 399 CNY, druhá verze na 1 799 CNY. To je v přepočtu asi 4 800 nebo 6 200 korun.

Telefon má velmi bohatou výbavu a nakonec i ten displej se vymyká běžné produkci. Zabírá podle výrobce 90 procent čela a výřez je menší než u iPhonu X.  Tomu se zpředu telefon podobá, zezadu vypadá jako Honor 10. Takže žádný originál, ale tak už to dnes chodí. Displej je FHD+ s úhlopříčkou 6,2 palce a poměrem stran 18.7:9.

S pamětí se to má tak, že základ nabídne 64 GB místa, lepší verze 128 GB. Obě pak mají 6 GB RAM, což je v dané třídě super hodnota. Zadní duální foťák má světelnost f/2.0. Hlavní objektiv má rozlišení 16 Mpix, druhý polovinu. O zoomu se firma nezmiňuje, ale minimálně digitální tam bude. Navíc je to podle současných trendů foťák inteligentní, takže když vyfotíte kytičku, on pozná, že fotíte kytičku.

Lenovo Z5 je dual SIM, s tím, že druhý slot je hybridní. Takže bude čekat neoblíbená volba, buď druhá SIm nebo paměťovka. Baterka má 3 300 mAh, k nabíječce se bude telefon připojovat přes USB-C, na sluchátka bude stačit tři a půlka Jack. Dále telegraficky: telefon má akcelerometr, ambientní senzor, kompas, gyroskop, čtečku otisků atd.

Lenovo Z5 je super telefon za skvělou cenu. Takže když si odpustíme hejty za zbytečné nepravdy při lákání na novinku, tak jedinou špatnou zprávou je, že je dost nepravděpodobné, že se telefon dostane mimo Čínu. Což je velká škoda.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny