Spotify chce prorazit vlastní nositelnou elektronikou

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spotify nechce být závislé na tradičních zařízeních. Dočkáme se chytrých sluchátek?

Hudební gigant Spotify, skrze jehož aplikace poslouchá denně hudbu přes 50 milionů platících uživatelů (a pravděpodobně ještě více těch, kteří hudbu přehrávají v režimu zdarma s reklamami), se chce dostat na trh s nositelnou elektronikou.  Údajně se bude jednat o „styl definující“ zařízení, které bude následovat podobně inovativní styl, jako třeba hodinky Pebble, brýle Snapchat SpectaclesSpeciální brýle od Snapchatu, které mají v sobě kamerku pro pořizování snímků na tuto sociální síť nebo asistent Amazon Echo. Alespoň tak to stojí v inzerátu, ve kterém hledají produktového manažera pro oblast hardwaru, který by se měl starat o „poskytování zařízení Spotify našim stávajícím i novým zákazníkům“.

I z několika dalších zdrojů bylo potvrzeno, že Spotify skutečné má zájem vyrobit nositelnou elektroniku, i když nebo specifikováno jakou. Některé teorie naznačují, že by mělo jít o sluchátka, která budou přes internet propojená přímo s touto službou, bez nutnosti mít počítač či mobil jako prostředníka. Jiné zase zmiňují něco jako novodobý hudební přehrávač iPod. V této oblasti se však za poslední dobu příliš novinek neobjevilo, vzhledem k tomu, že hudební přehrávače prakticky vytlačily z trhu smartphony. Tak či onak, Spotify se zkrátka snaží oprostit se od techniky třetích stran a buduje tým profesionálů, který vyrobí jejich vlastní.

Na podobné novinky se těšíme – je třeba mít na trhu rozmanitost a hlavně inovace, pokusy přijít s něčím novým. Spotify má díky své popularitě rozhodně hromadu prostředků k tomu, aby poslouchání hudby bylo díky novému gadgetu o zase o něco příjemnější a zábavnější. Jak? Na to si budeme muset ještě počkat.


 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny