Visa neví co s penězi. Vymysleli sluneční brýle, kterými jde platit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nechte doma kreditku, stačí vám brýle. To si myslí společnost Visa, která představila prototyp slunečních brýlí, které mají v sobě zabudovaný platební NFC čip. Platby tedy probíhají bezkontaktně. Jaký je smysl celé této inovace? Zatím v podstatě žádný. Brýle nejdou v současnosti pořídit (jde jen o prototyp) a Visa zkrátka zkouší, co by mohlo zákazníky zaujmout.

Near Field Communication – Wikipedie

Near field communication ( NFC) je modulární technologie radiové bezdrátové komunikace mezi elektronickými zařízeními na velmi krátkou vzdálenost (do 4 cm) s přiblížením přístrojů. Tuto architekturu definuje sada standardů ISO. Současné a předpokládané využití této technologie je především ve výměně klíčových dat při bezkontaktních finančních transakcích a ve zjednodušené konfiguraci spojení radiových zařízení, jako např.

Náš pohled na věc je takový, že bychom chtěli přidat možnost platby do věcí, u kterých to nečekáte. To jsou právě třeba sluneční brýle nebo prsten – a ukázat tak, že to jde,“ řekl pro stanici CNBC Chris Curtin, šéf marketingu značky Visa.


Více než samotný koncept Visu podle nás omezuje fakt, že se jedná o sluneční brýle, jejichž užití je hodně situační. S dioptrickými by to šlo lépe, ale už vidíme, jak se lidé s pěti a více dioptriemi snaží trefit na bezkontaktní terminál…

Dostupnost, cena, funkčnost, nic z toho známo blíže není. Server The Verge jen zjistil, že se nejedná o kreditní kartu v pravém slova smyslu, ale pouze o samostatný platební systém (předpokládáme, že z nabídky Visa), který je nutný dobíjet z běžného účtu.

Kde se dozvíte víc

Konceptu brýlí Visa si všiml například anglický server Engadget.

Engadget.com (anglicky)

PC World připravil na téma brýlí Visa videoreportáž.

PC World
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny