Samsung chystá vlastní ohebné „véčko“. Bude levné

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobce Samsung před nedávnem konečně uvedl na trh dlouho očekávaný ohebný model Fold, ovšem už teď má celkem jasné plány na jeho nástupce. Bude mít jinou formu a také srazí jeho cenu.

V únoru se společně s novou řadou Galaxy S11 dočkáme také nového ohebného modelu od Samsungu. Oproti modelu Fold, který se již ve světě (a brzy i v ČR) prodává, bude mít však odlišný design. Zatímco Fold je v podstatě smartphone, který se dá „zvětšit“ do velikosti tabletu, chystaná novinka se bude ohebným mechanismem snažit docílit přesného opaku: zmenšení těla klasického smartphonu, stejně jako již představená Motorola Razr.

O specifikacích tohoto ohebného modelu zatím mimo výše zmíněného popisu designu nevíme nic, a pravděpodobně si budeme muset počkat na další úniky informací, nebo na samotné odhalení na konci února (spekuluje se o 18. únoru v San Francisku). Zajímavá spekulace se však točí okolo ceny této novinky, která by měla být příjemně nízká, tedy alespoň na poměry nové kategorie ohebných smartphonů.

Motorola Razr je zpět v moderní podobě | ChytráVěc.cz

Motorola představila obnovený model Razr, který využívá ohebného vnitřního displeje. Je to ukázkový příklad toho, jak může vypadat budoucnost smartphonů. Pamatujete na legendární véčko od Motoroly, které bylo okolo roku 2005 obrovským hitem? Aby také ne, modelu Razr V3 se celkem prodalo 130 milionů kusů a jde tak vůbec nejprodávanější mobil se zavírací konstrukcí všech dob.

Zatímco Galaxy Fold se prodává na českém trhu za velice vysokých 54 tisíc korun a cena modelu Mate X má být ještě vyšší, chystané „véčko“ od Samsungu by naopak mělo cenu srazit na daleko únosnější hranici. I zmíněná Motorola Razr se má začít prodávat v lednu za 1 500 amerických dolarů, tedy asi 35 tisíc korun. Z těchto modelů bude nový ohebný samsung zdaleka nejlevnější, pokud se skutečně potvrdí spekulace o ceně 1 milion korejských wonů, tedy asi 19,5 tisíce korun.

Tato cena by udělala z ohebné novinky v podstatě standardní prémiovou záležitost. Otázkou samozřejmě je, zda se i Samsung nebude muset uchýlit k podobně horšímu hardwaru jako má Motorola Razr, takže za prémiovou cenu dostanete prakticky model střední třídy, jen s pozlátkem v podobě možnosti tělo přeložit v půl. Bude to stát za to? A bude novinka designově stejně tak unikátní jako, právě Razr? Na odpovědi si budeme muset ještě dva měsíce počkat.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny