Klasika i moderna v jednom. Takhle mají vypadat chytré hodinky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Withings, které formálně patří pod (obnovenou) značku Nokia, mají jedno z nejelegantnějších řešení chytrých hodinek, které jsme zatím viděli. Model Steel HR kombinuje klasický mechanický ciferník s druhým menším, digitálním. Není ani nijak závratně drahý.

 

Withings – Wikipedia

Withings (pronounced „with-things“) is a French consumer electronics company headquartered in Issy-les-Moulineaux, France, with offices in Cambridge, Massachusetts, USA, and Hong Kong, distributing products worldwide. Withings is known for design and innovation in connected health devices, such as the first Wi-Fi scale on the market (introduced in 2009), an FDA-cleared blood pressure monitor, a high-definition wireless security camera, a smart sleep system, and a line of automatic activity tracking watches.

Krok vstříc uživatelům, kterým stačí jen část chytrých funkcí výměnou za klasický vzhled udělala firma Withings. A ne poprvé, určité propojení telefonu a hodinek zkoušela už s předchozím modelem Activité. Ty byly ale ještě o stupeň jednodušší a pouze zobrazovaly aktivitu uživatele na druhém, menším mechanickém ciferníku. Model Steel HR taktéž zobrazuje aktivitu tímto způsobem, navrch ale přidává ještě další digitální displej, který zobrazuje notifikace, srdeční aktivitu a podobně. A taková kombinace překvapivě funguje.

0 2

Hodinky jsou samy o sobě poměrně decentní, žádné designové vylomeniny se nekonají. A přesto hned na první pohled zaujmou právě oním malým displejem. Jde o poměrně elegantní řešení, které si půjčuje to nejlepší z obou světů. Lákadlem je i nepřetržité měření srdeční aktivity a hlavně obrovská výdrž – hodinky na jedno nabití zvládnou měřit denní aktivitu a zobrazovat notifikace až 25 dní. Sice není úplně vhodné srovnávat v tomto ohledu Steel HR s modely, které mají displej místo ciferníku (a baterii spotřebují za pár dní), ale i tak jde o rozumný kompromis.

Model Steel HR se k nám zatím oficiálně nedostal, nicméně lze zakoupit třeba z britské či německé distribuce online. Za hodinky zaplatíte přibližně 5 tisíc včetně poštovného.

Videorecenze od serveru Ars Technica (anglicky):

Kde se dozvíte víc

Podle Wareable jsou Steel HR elegantní model s klasickým vzhledem vhodný pro sportování. Oceňována je i fantastická výdrž. Nevýhodou je absence GPS, a to i v kombinaci s telefonem.

Wareable

Eleganci, senzor srdeční aktivity a dobře zvládnutou doplňkovou aplikaci oceňuje Techradar. Cenovka se jim ale ve srovnání s fitness náramky příliš nelíbí.

Techradar

Cnetu se nelíbí malý digitální displej, údajně je těžké se v něm vyznat a je třeba jej manuálně zapínat. Vyzdvihují zajímavý design a dlouhou výdrž baterie.

Cnet

Hodinky jsou výborné pro ty, kteří nepotřebují velký dotykový displej. Za svojí cenu jsou excelentní volbou.

TechAdvisor
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny