Druhá generace Apple Watch je jen pro bohaté sportovce

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trh s chytrými hodinkami je stejně jako ten s mobily rozdělený na přehršel zástupců buď s vlastním systémem či s Androidem a nebo několik málo sjednocených modelů od Applu. Tedy několik málo, konkrétně dva. Má smysl se o ten druhý zajímat, nebo stačí první generace?

Poslední model Apple Watch jsou pomyslnou sázkou na jistotu. Apple už oproti první generaci, kterou představil v roce 2015, moc neměnil, pouze jen vylepšil to, co ho nestálo moc úsilí a přidal pár praktických vylepšení navrch. Apple Watch series 2 tak mají výkonnější procesor, hezčí displej, samostatnou GPS a jsou vodotěsné, což samozřejmě není málo. Jenže zatímco se původní generace nyní prodává okolo 8 tisíc korun, na tu novou opět Apple nalepil cenovky začínající na 11 tisících korunách jen za tu nejlevnější verzi.

Apple Watch lze designově hodnotit jako celek, protože druhou generaci od té první (series 1) prakticky nerozeznáte. Příznivci kruhových displejů mají smůlu, stejně tak jako ti, kteří požadují nějaký více klasický design. Hodinky Applu jsou čistě moderní záležitost. Nedají se označit jako vyloženě ošklivé, oblé tvary pouzdra připomínají hodně vyleštěný oblázek a padnou jak na zápěstí mužů, tak žen. To, čím se chtěl Apple také více odlišit od předchozí generace je více dostupných barevných provedení, větší nabídka řemínků a také několik speciálních edic – například Nike verze. Řemínky jsou však samozřejmě použitelné i pro series 1 model.

Zásadní otázkou tak je, zda pro potenciálního zájemce má smysl si připlácet za lepší výkon, GPS a vodotěsnost. Pokud chcete s hodinkami aktivně sportovat a zejména plavat, jinou možnost prakticky nemáte – to byl poměrně chytrý krok Applu, jak si pojistit všechny sportující fandy značky. Pokud ale nosíte hodinky jen tak, pro styl nebo jen občasný sport, nejspíše není problém si mobil (iPhone, s ničím jiným hodinky bohužel nespolupracují) nechat v kapse. V takovém případě je úplně jedno, zda se rozhodnete pro starší či novější generace. Tak či onak, Apple Watch nejsou levnou záležitostí a stejně jako v případě jiných Apple výrobků si připlácíte za značku. Na trhu je celá řada jiných, levnějších modelů, od čistě sportovních nármaků za pár tisíc po poměrně stylové hodinky s většinou shodných funkcí třeba od Huawei nebo Samsungu,

Videorecenze na TechCrunch (anglicky):

Kde se dozvíte víc

Wareable druhé sérii Apple Watch vytýká stále ne příliš dokonalou výdrž baterie, nic moc aplikace a hlavně vysokou cenu. Naopak oceňuje příjemný, pohodlný design, funkce spojené s plaváním a spolehlivou gps.

Wareable

Lepší výkon, GPS a výhody pro plavce se líbí i na serveru Mashable. Jediná výtka jde na adresu designu, který není vůbec nový. Hodinky jsou podle tohoto zdroje použitelnější než předchozí model.

Mashable

Nový systém, voděodolnost, GPS i lepší výkon zaujal recenzenty i na Engadgetu. Hodinkám vytýkají nepřesnosti při výpočtu sportovní aktivity, nedostatek ciferníků a také vyšší cenu.

Engadget

V recenzi na iDnes.cz Apple Watch series 2 se kritizuje zejména vysoká cena a fakt, že hodinky nejdou propojit s telefonem se systémem Android. Celkově je pořízení hodinek, pokud už vlastníte předchozí verzi, hodně sporné.

iDnes.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny