Apple opět jen lehce vylepšil své hodinky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V pořadí již šestá generace modelu Apple Watch přichází jen s drobnými změnami, větší novinkou je spíše odlehčená verze SE.

Apple je celkem proslulý svou taktikou, že pokud něco funguje, není třeba to rapidně měnit. Zatímco jiní výrobci se tak povětšinou snaží meziročně přijít alespoň nějakou designovou inovací, produkty Applu vypadají povětšinou dost podobně. Jasným důkazem jsou právě nové Apple Watch Series 6 a SE, které si drží identický design už od předloňského modelu.

Ano, asi největší novinkou je tedy fakt, že letos jsou hodinky hned dvoje: „hlavní“ model Series 6 s vylepšenými funkcemi a pak také Apple Watch SE, které jsou naopak funkčně dost odlehčené, zato designově stále stejné a hlavně levnější.

Series 6 staví svou atraktivitu na novém senzoru, který vám dovolí měřit saturaci krve kyslíkem. Dovede to do patnácti sekund a ačkoliv to třeba u konkurenčních modelů není nic nového, zájemci o model Applu se s tímto senzorem setkávají poprvé. Nad tento rámec je tu celá plejáda dalších senzorů: spánku, srdeční činnosti, dokonce i pomocí gyroskopu hodinky posoudí, zda si správně myjete ruce.

Displej hodinek se nemění, jen je opět o trochu jasnější, ovšem ne na úkor výdrže baterie: Apple slibuje stále poměrně slušných 18 hodin na jedno nabití. Displej se rovněž naučil i lépe zobrazovat notifikace, když je jen v režimu Always-On, tedy když je zobrazuje čas, ale jinak s ním neinteragujete. Nově si tak budete moci detailnější prohlížet notifikace a nebo mít přístup k nastavením i bez toho, aniž byste hodinky museli přímo probudit.

Dalšími novinkami pak je propojení s novou službou Fitness+, která funguje na principu předplatného a pomůže se vám lépe dostat do formy díky interaktivním trenérům. Řemínek je letos nově elastický a navlékací. No a jednou z novinek je pak také fakt, že u hodinek už nenajdete nabíječku. Ekologové zajásají, ostatní musí doufat, že doma najdou nějakou starou.

Model SE je pak vlastně očesanou verzí Series 6 bez senzoru saturace krve kyslíkem a s loňským procesorem. Jinak je rozdílů překvapivě málo, takže pokud chcete ušetřit a nepotřebujete mít u hodinek tu zcela nejmodernější výbavu, tu šanci máte.

Apple Watch Series 6 se na českém trhu budou prodávat už tento pátek za cenu od 11 490 korun. Na výběr bude z mnoha barevných variant a také z 40 a 44mm velikostní verze. Apple Watch SE pak stojí 7 999 korun a prodej startuje v ten samý den.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny