Ukrajinci sledují ukradená sluchátka ruskými vojáky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poté, co ruští vojáci rabovali ukrajinská města, se jejich polohu daří sledovat neobvyklým způsobem. Ukradená zařízení od Applu se totiž dají sledovat pomocí vzájemného upozorňování mezi zařízeními tohoto výrobce.

Jeden z občanů Ukrajiny tvrdí, že poté, co byl jeho byt během okupace vyrabován, sledoval polohu svých sluchátek AirPods, aby získal informace o pohybu ruských vojsk. Ke sledování svých sluchátek použil funkci „Find My“ společnosti Apple a zjistil, že se nacházejí v ruské bělgorodské oblasti, za hranicemi s Ukrajinou.

O vzniklé situaci se podělil se svými sledujícími na Instagramu. „Díky této moderní technologii teď vím, kde jsou moje sluchátka AirPods. Uloupili mi je ruští orkové z mého domu v Hostomeli,“ uvedl Semenec v příspěvku na Instagramu:


Dotyčný se svou rodinou opustil město Hostomel v prvních dnech ruské invaze na Ukrajinu a odcestoval do Mukačeva na západě země. Uvedl, že se do svého domu v Hostomelu vrátil v sobotu poté, co mu sousedé poslali videa, na nichž je vidět, že jeho byt byl vyrabován.

Na pohyb svých sluchátek AirPods upozornil ukrajinskou rozvědku. Funkce Find My ukázala, že byla naposledy aktivována 9. dubna. Snímek obrazovky s touto funkcí prokázal, že sluchátka se v té době nacházela poblíž hranic Ruska s Ukrajinou. Od té doby se však poloha zařízení neaktualizovala.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny