Které technologické firmy bojkotují Rusko?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V reakci na ruskou invazi na Ukrajinu se v rámci ekonomických sankcí značná řada firem rozhodla opustit ruský trh. Ze země doposud odchází následující firmy v technologickém odvětví:

Nokia opustí zemi. V minulých týdnech pozastavila tato telekomunikační firma obchodování a přesunula ze země své výzkumné a vývojové práce.

Distributor telekomunikačních technologií Ericsson zde pozastavuje své podnikání na dobu neurčitou. Zaměstnanci v zemi přechází na placenou dovolenou.

Intel pozastavil veškerou činnost v Rusku. Již v březnu však firma s počítačovými čipy zastavila prodej zákazníkům v Rusku a Bělorusku.

LG Electronics pozastavilo dodávky svých výrobků do Ruska. Korejský výrobce televizorů a dalších elektrospotřebičů uvedl, že je „hluboce znepokojen“ a bude nadále „pozorně sledovat vývoj situace“.

Společnost Google v Rusku pozastavila veškerou inzerci ve vyhledávání na webu a na serveru YouTube. Vedle toho jsou na YouTubu také blokovány všechny kanály spojené s ruskými státem financovanými médii, včetně RT a Sputniku.

Sony pozastavuje veškeré dodávky softwaru a hardwaru do Ruska a také provoz obchodu PlayStation Store v této zemi.

Amazon Web Services v Rusku přestala přijímat nové zákazníky pro své cloudové výpočetní služby.

Microsoft pozastavil veškerý prodej softwaru a hardwaru.

Apple pozastavil veškerý prodej softwaru a hardwaru.

Výrobce grafických čipů Nvidia zastavil obchodování s Ruském.

Počítačová společnost IBM pozastavila veškeré obchodování s Ruskem.

Společnost stojící za Photoshopem a dalším profesionálním softwarem Adobe zastavila veškerý prodej a své služby v Rusku.

Služba Airbnb na krátkodobý pronájem pozastavila veškerou činnost v Rusku a Bělorusku.

Prodeje nových her zastavily ve svých digitálních obchodech společnosti Electronic Arts, Epic Games, Rockstar Games, Ubisoft či Nintendo.

Japonská technologická společnost Fujitsu zastavuje všechny nové objednávky a dodávky produktů a služeb v Rusku a zastavuje také provoz servisního střediska v Rusku.

Streamovací služba Netflix pozastavila všechny současné projekty v Rusku. Odmítla také přidat do své nabídky ruské státní kanály.

Společnost Samsung pozastavila dodávky zboží do Ruska. „Tuto složitou situaci nadále aktivně sledujeme, abychom určili naše další kroky,“ uvedl mluvčí společnosti Samsung.

Služba na streamování hudby Spotify není ruským uživatelům dostupná.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny