Nejdražší MacBook stojí 150 tisíc, má ultimátní výbavu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výše uvedená cena se navíc vztahuje pouze na domácí americký trh, takže u nás bude cena ještě vyšší. Netroufáme si tipovat přesně o kolik, ale ta částka se bude pohybovat zhruba v rozmezí „hodně“ a „ještě víc“.

Najde se někdo, komu by nestačil nejlépe vybavený MacBook Pro dostupný na našem trhu – 15palcová verze s dotykovým Touch barem, procesorem i7 od Intelu a 512GB SSD diskem? Ačkoliv se může zdát, že to je na poměry Applu naprosto výborně vybavený stroj, čemuž odpovídá „applovská“ cena 86 990 korun, nenechte se zmýlit. Skutečně ultimátní MacBook má Apple zatím na americkém trhu a jeho výbava je ještě o hodně výše.

MacBook Pro – Technické specifikace

Úplné technické specifikace MacBooku Pro včetně rychlosti procesorů, kapacity pevných disků, velikosti pamětí a dalších parametrů.

Kdo má na to, pořídit si notebook za 6 700 dolarů (tedy asi 150 tisíc bez daně a dalších poplatků při dovozu do ČR), dostane doslova trhače mezi notebooky. Nechybí procesor řady Intel i9 s taktem 2,9 GHz, 32 GB operační paměti a velmi štědré 4 TB prostoru v rychlém datovém úložišti SSD. Právě onen gigantický SSD disk vás vyjde nejdráže, neboť jen za ten samotný je přirážka 70 tisíc korun oproti standardní ceně.

Ani tak to ovšem není nejdražší počítač v nabídce Applu. Stolní Mac Pro v nejvyšší možné konfiguraci – Intel i7, 64 GB operační paměti, 1 TB SSD stojí na domácím trhu 6 999 dolarů, tedy 155 tisíc korun. Jeho konfigurace je paradoxně až na operační paměť slabší, i když porovnávat stolní sestavy a notebooky není úplně jednoduché.

Připomínáme, že například v podání českých e-shopů vás právě jen třeba starší Mac Pro s procesorem Intel Xeon E5, 16 GB operační paměti a 256GB SSD vyjde na 124 tisíc. Jak vysoko by se v takovém případě zastavila cena právě těchto ultimátních stolních i přenosných strojů se tak skutečně neodvažujeme odhadovat, ale bezpochyby za podobné peníze už půjde pořídit velice slušný rodinný vůz.

Sice to asi všichni čekáme, ale v případě modelů s operačním systémem Windows jsou ceny sice stále vysoké, ale pořád oproti Applu o dost nižší. V českých e-shopech jsme našli hned 3 typy notebooků s podobou ultimátní výbavou od výrobců Dell, MSI a Acer, vždy s modelem procesoru Intel i9, 32 GB operační paměti a alespoň 512GB SSD doplněnými 1 či 2TB klasickými disky. Vždy šlo o modely pro hráče s 17palcovými displeji a grafickými kartami Nvidia 1070 nebo 1080, takže co do užitku cílí tyto stoje na trochu jiný typ zákazníka, nicméně jejich ceny se pohybují mezi 80 a 100 tisíci korunami.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny