Nintendo odfláklo nový model herní konzole, vylepšilo jen displej

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bájný Switch Pro se nekoná. Nintendo sice nakonec přeci jen odhalilo novou herní konzoli, je to ovšem jen model s lepším displejem, zbytek hardwaru zůstává totožný s tím, co známe od klasického modelu Switch.

Spousta příznivců Nintenda už brala prakticky za jasnou věc, že firma během herního svátku E3 odhalí novou herní konzoli v produktové řadě Switch s označením Switch Pro, která nabídne lepší hardware pro hraní na televizní obrazovce v rozlišeních až 4K. To se ovšem nestalo, a firma i nadále mlčela.

Nakonec jsme se jedné novinky přeci jen dočkali, ovšem valná většina příznivců Nintenda z ní bude nejspíše zklamaná. Jde totiž o OLED model, který už svým názvem napovídá, kde se ve výbavě odehrála klíčová změna. Ano, konzole která je hybridem mezi přenosným a domácím zařízením si polepšila o lepší a větší obrazovku.

OLED model oproti původnímu Switchi má 7palcový displej namísto 6,2palcové úhlopříčky. Vzhledem k stejnému HD rozlišení (1 280 x 720 pixelů) však paradoxně šla dolu jemnost panelu. Výhodou však je technologie OLED, která nabídne daleko lepší podání barev, zejména černé.

Nová verze dále také vylepšuje drobnosti, jako třeba stojánek, který má nyní lepší polohovatelnost. Novinkou je také ethernet port v doku, kde doposud chyběl. Dok OLED verze bude mimochodem prodejný i samostatně, pokud toužíte pouze po kabelovém připojení. Po nových barevných variantách však výčet novinek končí.

Nintendo Switch i v OLED verzi tak stále je poněkud zastaralou herní konzolí, která se každým dnem více vzdaluje od definice „next-gen“, kterou razí konkurenti od Microsoftu a Sony. Jeho hardware při připojení do televize nabídne rozlišení maximálně 1080p, a ani s ním si v mnohých titulech konzole neporadí.

I přes to všechno se Nintendo nikam nežene. Prodeje stávající konzole jsou stále velice dobré, to samé se dá říci i o hrách. Firma si to v podstatě vykládá jako signál, že není třeba spěchat s novým hardwarem, když hráčům evidentně stačí i ten stávající. Na některých chystaných titulech, jako třeba Breath of the Wild 2 nebo Pokémon Legends Arceus je však už hodně vidět, že by si konzole zasloužila výkonnější jádro. Tak snad příští rok.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny