Další výrobce přestane k mobilům dávat nabíječky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mohlo nám to být jasné. Jakmile něco začnou dělat přední smartphonové značky, připojí se postupně i ty další. Absence nabíječek v balení se dále rozrůstá, nově je plánuje přestat dávat i Realme.

Staré dobré časy, kdy byla nabíječka a sluchátka v balení u mobilu standardem, je dávno pryč. Skončila v momentě, když se k tomuto kroku uchýlil Apple u předloňské řady iPhone 12 a Samsung jej brzy následoval se sérií Galaxy S21.

Samsung následně dokonce přestal přidávat nabíječky i ke svým telefonům střední a nižší třídy. Bez nabíječky už do obchodů zamířilo i pár modelů od Xiaomi, byť pouze na domácím trhu. Značka Realme se nyní rozhodla udělat totéž a u připravovaného levného modelu Narzo 50A Prime už také v balení najdete pouze kabel.

Společnost Realme k této skutečnosti uvedla, že se vzhledem ke své vizi „podporovat ekologii a udržitelnost“ rozhodla u svého nového telefonu z řady Narzo upustit od přibalování nabíječek. Společnost rovněž uvedla, že zákazníci, kteří budou nabíjecí adaptér vyžadovat, si jej budou moci zakoupit samostatně.

Madhav Sheth, generální ředitel společnosti Realme Global dodává: „Přijali jsme nová opatření, která se zaměřují na udržitelnost a snažíme se také dosáhnout cílů jako jsou nulové emise uhlíku do roku 2025.“

Jak bývá zvykem, firma celou záležitost také zaobalila vyjádřením, že chybějící nabíječka se pozitivně podepíše na ceně samotného telefonu. To ovšem nemáme jak ověřit vzhledem k tomu, že modely série Narzo jsou primárně určeny pro indický trh a na tom českém jsme se prozatím setkali jen s několika málo zástupci.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny