Zajímavý videoseriál o domácí fotovoltaice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Známý popularizátor udržitelné energetiky Jan Staněk (ElectroDad) podrobně vysvětluje vše kolem fotovoltaiky (FV) pro ty, kteří o ní uvažují, i pro ty, kteří už ji mají. První díl představí čtenářům a divákům 3. srpna.

Seriál Seznam Zpráv obsahuje celkem 10 dílů s délkami od třiceti do padesáti minut a popisuje celou problematiku od samého začátku, kdy je třeba zhodnotit energetickou situaci v domácnosti, přes následné sestavení poptávky a nalezení dodavatele až po realizaci celé investice.  

„Dobře navržená fotovoltaická elektrárna může doma účty za energie snížit na méně něž polovinu, s ohledem na vývoj cen energií se budou investice do domácích fotovoltaických systémů rychle vracet.“ 
Jan Staněk, hlavní tvář pořadu Domácí fotovoltaika.

V jednotlivých videích se diváci na Seznam Zprávách dozví, jaké jsou nejdůležitější faktory v plánování domácí FV elektrárny a jak správně vybrat jejího dodavatele. Čeká je návod instalace domácí FV elektrárny krok za krokem i fotovoltaiky pro ohřev užitkové vody. Díky pořadu jim neuniknou ani světové trendy ve fotovoltaice a zjistí, jak je to s prodejem přebytků elektřiny a jak může FV elektrárna fungovat ve spolupráci s tepelným čerpadlem či elektromobilem.

„Zájem o téma fotovoltaických systémů jsme zaznamenali také na nákupním rádci a srovnávači Zboží.cz. Konkrétně v období od ledna do července tohoto roku vidíme 400% nárůst zájmu uživatelů u kategorie solární panely a příslušenství oproti stejnému období v minulém roce.“ Petra Dvořáková, PR Specialistka Zboží.cz.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny