Microsoft chce udělat ze stolních počítačů Xboxy, dorazí na ně jeho herní předplatné

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Budoucnost hraní patří předplatnému, podobně jako se stalo se seriály a filmy. Microsoft proto nabídne hráčům na PC svůj populární Game Pass.

Pomyslný Netflix pro PC hry chystá Microsoft více přiblížit světu na konferenci E3 v první polovině června. Nepůjde však o úplně horkou novinku, neboť v omezené míře Game Pass na PC funguje už teď, ovšem s výrazně omezenou nabídkou titulů, většinu z nich navíc tvoří ty, které vyvinul sám Microsoft a mohou být tak spuštěny jak na PC, tak na domácím Xboxu. To se ovšem do budoucna změní a Game Pass na PC bude mít samostatnou knihovnu her s více než 100 tituly.

Svou trochou přispějí v budoucnu do nabídky Game Pass vedle Microsoftu studia jako Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA a další. Členství v měsíčním předplatném bude navíc zahrnovat 20% slevy na hry a 10% slevy na digitální doplňky v obchodě Microsoft Store. Zde zakoupené tituly se slevou vám navíc zůstanou, na rozdíl od těch, ke kterým budete mít přístup právě jen po dobu předplatného.

Google má svůj Netflix pro hraní her | ChytráVěc.cz

Hraní her v budoucnosti bude možná stejnou záležitostí, jako dnes sledování filmů online. Nebude potřeba mít fyzické disky ani přehrávače, vše zařídí internet. S dobrým připojením a předplacenou streamovací službou mohou být herní počítače a konzole možná jednou odstaveny na druhou kolej. Minulost sledování filmů vypadala hodně podobně.

Zatím se neví, kolik bude počítačový Game Pass stát, ale na Xboxu se aktuálně platí částka 10 dolarů měsíčně, tedy asi 230 korun. Výsledná cena počítačové verze by se neměla příliš lišit. Microsoft navíc počítá s tím, že propojí hráče nezávisle na tom, na jakém zařízení Game Pass využívají. Hraní společně na PC a Xboxu tak bude samozřejmostí. Více se dozvíme právě až na konferenci E3, kde nám snad Microsoft oznámí i datum spuštění služby.

Herní Netflix je samozřejmě celkem často skloňovaným pojmem a nejedna firma se chystá prorazit právě s vlastním řešením. Třeba internetový gigant Google to chce uživatelům ještě více usnadnit tím, že na hraní her ani nebudou potřebovat odpovídající hardware, ale obraz hry budou streamovat rovnou z jejich serverů. To je sice fajn z hlediska nenáročnosti na vlastí investice do hardwaru, ovšem je třeba mít velice rychlý a stabilní internet. Xbox Game Pass je oproti tomu více „tradiční“ službou, která vám zkrátka dovolí si stáhnout a hrát dané hry po dobu aktivního předplatného.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny