Netflix bude na mobilech zadarmo. V čem je háček?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

První zákazníci mohou na telefonech s Androidem testovat nový typ přístupu do knihovny Netflixu, za který se ovšem neplatí vůbec nic. Co s ním Netflix zamýšlí?

Za přístup do knihovny Netflixu musíte v závislosti na zvoleném plánu platit pravidelný měsíční poplatek. Takto fungovala služba od svého vzniku a byť dříve daleko častěji nabízela zkušební měsíce zdarma, ve výsledku musel platit úplně každý. Nyní se však služba otevírá i těm, kteří za vstup nic platit nechtějí. Má to samozřejmě podstatný háček.

Uživatelé ve vybraných zemích už mohou zkoušet nový „plán“, který nic nestojí, ovšem přístup k titulům je celkem dost omezený. Zhruba 3/4 celého obsahu (filmů, seriálů) je dále nedostupná a výběr máte tedy hodně omezený.

Netflix začne streamovat i videohry | ChytráVěc.cz

Populární streamovací služba Netflix se chystá rozšířit svou nabídku filmů a seriálů i o hry. Jde o pokrok ve trendu streamování obsahu, který došel i do herního světa. Možností streamovat hry už máte celou řadu.

Výhodou samozřejmě vedle vstupu zdarma (při registraci nemusíte zadávat údaje vaší platební karty) jsou také třeba personalizovaná doporučení obsahu ke zhlédnutí či absence reklam.

Jedna zásadní podmínka je také v tom, že musíte tento typ „předplatného“ využívat pouze na mobilu, a navíc zatím ještě těch s operačním systémem Android. Obsah si také nemůžete ukládat do offline režimu či si mobil přes aplikaci propojit s televizí a vysílat obraz do ní.

Netflix tuto variantu zkouší hlavně na rozvojových trzích, start měla například v africké Keni. Jde nejspíše hlavně o to, aby Netflix naučil nové uživatele službu využívat nejdřív bezplatně, aby třeba později byli ochotni si za rozšíření obsahu připlatit.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny