Koupíte si brzy elegantní televizi Xiaomi? Výrobce rozšiřuje působnost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Snad nikdo z velkých výrobců na trhu nemá tak rozmanité portfolio, jako čínské Xiaomi. Vedle mobilů, tabletů, hodinek a domácí chytré elektroniky teď nabízí třeba i televize.

Zatím je na našem trhu neseženete, ale dovedeme si představit, že se to může brzy změnit. Výrobce Xiaomi totiž nedávno představil moiel Mi Full Screen TV Pro, který nabízí ve třech velikostních variantách – 43, 55 a 65 palců. Přednostní této televize je pak zejména prakticky plné pokrytí čelní strany obrazovkou, ta zabírá 97 procent prostoru.

Televize má rozlišení 4K a funguje na vlastním operačním systému. Zatím tedy výrobce mluví hlavně o domácí aplikační výbavě, ovšem věříme, že by neměl problém aplikační výbavu přizpůsobit danému trhu. Srdcem televize je čtyřjádrový procesor Amlogic T972 společně se 2 GB operační paměti a prostor na aplikace a další data je tu 32GB.

Samozřejmostí je i propojení s ostatními prvky chytré domácnosti, kterých má Xiaomi skutečně ohromné množství. Televize reaguje i na hlasové příkazy (asistent XiaoAI), které diktujete do mikrofonu v ovladači. Není tak problém po spárování s domácím systémem na dálku například řídit klimatizaci, zapínat světlo, aktivovat vysavač a další.

Xiaomi dbá i na dostupnost těchto modelů, takže na domácím čínském trhu je prodává prakticky za hubičku. Za 43palcový model zde zaplatíte v přepočtu 5 tisíc korun (1 499 čínských jüanů), 55palcová verze stojí 8 tisíc korun (2 399 čínských jüanů). Za největší model s 65palcovou obrazovkou pak chce výrobce v přepočtu 11 tisíc korun (3 399 čínských jüanů). Pokud se dostanou i k nám, je nutné si ještě připočítat daň a clo.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny