Xbox se přiblížil počítači. Jde na něm hrát s klávesnicí a myší

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Microsoft udělal krok vstříc hráčům, kteří zkrátka nemohou přijít gamepadu u konzolí na chuť. Systém herních konzolí Xbox One nově díky čerstvé aktualizace podporuje ovládání pomocí myši a klávesnice.

Jednou z prvních her, které budou tento typ ovládání podporovat bude vysoce populární Fortnite. Následovat budou tituly jako Warframe. Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder, nebo třeba X-Morph Defense. Mixrosoft dále potvrdil že v blízké době se přidá podpora i titulům jako Children of Morta, DayZ, Minion Master, MoonlighterVigor, Warface a Wargroove.

S Xboxem se propojí většina moderních bezdrátových klávesnic a myší s podporou připojení přes Bluetooth a také klasické drátové klávesnice s USB portem. Nebude tak třeba dokupovat nějaké speciální příslušenství specificky navržené pro Xbox. Ty sice budou také existovat, konkrétně se do spolupráce takových ovladačů pustil výrobce Razer, ale půjde o čistě volitelnou záležitost.

Poslední aktualizace této herní konzole se však netýkala jen nového typu ovládání, Xbox se dočkal také podpory hlasové asistentky od Alexy od Amazonu. Konzole přitom už teď mají zabudovanou asistentku Microsoftu, Cortanu. Amazon se navíc do platformy Xboxu integroval ještě další službou – svým streamováním hudby Amazon Music.

Podpora klávesnice a myši je každopádně dobrou zprávou pro všechny, kteří si chtějí sem tam něco zahrát místo z gauče třeba klasicky u stolu stejně, jako by měli počítač. Přeci jen se gamepady asi nikdy nevyrovnají přesnosti zaměřování pomocí myši a mnohem více dostupných mapovatelných kláves na klávesnici. Jde tu zkrátka o univerzálnost, které si ceníme.

Na druhou stranu herní ovladač právě generace Xbox One je natolik pohodlný v rukou, že jej sem tam i připojíme ke klasickému počítači a hrajeme i tímto způsobem. A pokud máte televizi s podporou Steam Link či dostatečně dlouhý HDMI kabel, můžete si právě s ovladačem pro herní konzole udělat jednu takovou i z vašeho stolního PC.

Kde se dozvíte víc

Už tento týden se dočkáme podpory klávesnice a myši na Xboxu One

Pctuning

Na Xbox přichází podpora klávesnice a myši. Zatím jen u některých her Více na: https://www.zive.cz/clanky/na-xbox-prichazi-podpora-klavesnice-a-mysi-zatim-jen-u-nekterych-her/sc-3-a-195886/default.aspx

Zive.cz

Podporu klávesnice a myši na Xboxu vykopává Fortnite, následovat budou i DayZ a Vigor

Games.cz

Blíží se konzolová revoluce? Xbox bude podporovat klávesnici a myš

Bonusweb
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny