Samsung vyměknul, s jedním modelem nevydržel dlouho

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsung už před lety výrazně revidoval své portfolio mobilů. Z desítek různých přístrojů v Evropě prodává jen zlomek ve čtyřech řadách. Letos to dokonce vypadalo, že v té nejdůležitější zůstane jen jeden kus.

Samsung portfolio omezil na řady J, A, S a Note. Dvě poslední zahrnují luxusní a drahé modely, J by měly být lidovky, což ale u Samsungu rozhodně neznamená diskontní ceny. A zbývá zlatá střední cesta, tedy smartphony střední třídy v řadě A. Dříve to byla trojice modelů (ač u nás se nejvyšší sedmička neprodávala). Letos ale Samsung hned v lednu ukázal model A8 a šlus. Víc jich být nemělo a to bylo oficiální vyjádření Samsungu – čtěte v našem starším článku.

Jenže v lednu Samsung mínil a v květnu to změní. Důvod je jasný, A8 je poměrně drahý model, aktuálně se prodává za zhruba 11 až 12 000 korun. Což je dnes na střední třídu moc, konkurence drtí ceny hluboko pod 10 000 korun, spíš se stejnou výbavou nabízí své modely okolo sedmi až osmi tisíc korun.

Takže se není čemu divit, že Samsung v květnu představí levnější střední třídu v podobě modelu A6. Respektive dvou modelů, A6 a A6+. Ovšem tady můžeme narazit, ona i á osmička měla pluskovou verzi, ovšem ta se našemu trhu vyhnula. Ale to je zatím spekulace, k oficiálnímu představení ještě nedošlo, takže těžko hodnotit, jestli se budou prodávat obě varianty nebo jen ta obyčejnější.

V každém případě A6 nahradí loňský model A5, respektive je to náhrada ležící někde mezi loňskými A3 a A5 a A8 leží mezi loňskými A5 a A7. Ale s nízkou cenou počítat nelze. Opět to má svůj důvod, o měsíc později přijde řada na nové modely základní jéčkové řady a tam by si mohly novinky lézt do zelí. Ale nepředbíhejme, může to být ještě jinak, Samsung v poslední době mění plány dost často. Tady můžeme přispět ještě jednou spekulací, podle twitterového účtu @onleaks se na některých trzích A6/A6+ budou prodávat jako J8/J8+. U nás to ale tak určitě nebude.

V každém případě A6 bude mít 5,6palcový displej, plusko šestipalcový. V obou případech AMOLED s minimálními rámečky. A6 bude mít obyčejný foťák, plusko dvojitý. Procesor z vlastní dílny Exynos bude v nejnovější specifikaci 7870 a operační paměť bude mít 3 či 4 GB. No, na první pohled nic výjimečného. Rozhodne cena. A tu se dozvíme do poloviny května. Galerii fotografií si můžete prohlédnout zde.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny