Nechcete pádlo? Mini smartphone s nejnovějším Androidem se v kapse ztratí

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čínská společnost Unihertz nabízí v rámci kampaně na crowdfundingovém portálu Kickstarter nový smartphone Jelly. Ten jde proti trendům doby. Místo obřího displeje a tím i celkovým velkým rozměrům jde o drobný smartphone, který se v kapse doslova ztratí. Přesto není výbava úplně špatná. Plusem je také nízká cena, ty nejvýhodnější nabídky na portálu Kickstarter jsou už ale vyprodané.

Smartphone Jelly má opravdu kolibří rozměry 92,3 x 43 x 13,3 milimetru. Do tak drobného těla se samozřejmě vejde malý 2,45palcový displej s nízkým rozlišením 240 x 432 obrazových bodů. Zobrazení nebude přednosti, to ale také není prioritní. Jelly má posloužit jako záložní telefon, který nebude překážet.

Jelly je dokonce vybaven sloty pro dvě nano SIM karty. Navíc lze k ním použít paměťovou kartu. Tedy nedisponuje u čínských výrobců tak rozšířeným hybridním slotem, kdy je nutné si vybrat buď druhou SIM nebo zvětšit paměť. Uživatelská paměť má v základu kapacitu 8 GB, existuje ale i verze Pro s pamětí 16 GB. Obě verze se liší i velikostí operační paměti. Základní provedení má jen 1 GB pamětí RAM, verze Pro dvojnásobek.

 

 

Velkým plusem je přítomnost nejnovějšího Androidu 7 Nougat a podpora sítí čtvrtá generace LTE. Podporována jsou i naše pásma LTE. Na internet se lze připojit i přes wi-fi 802.11 a/b/g/n. Použit je čtyřjádrový procesor s taktem 1,1 GHz. Hlavní fotoaparát je osmimegapixelový, selfie kamerka potom dvoumegapixelová. Baterie má kapacitu 950 mAh, což působí v porovnání s běžnou konkurencí směšně, výrobce ale slibuje až třídenní výdrž.

Jako záložní telefon má Jelly i sympatickou cenovku. Ovšem ty nejvýhodnější nabídky jsou už na portálu Kickstarter pryč. Vyprodaná je nabídka základní verze za 59 dolarů (1 500 korun + daň) a verze Pro za 75 dolarů (2 000 korun + daň). V době psaní článku je stále k dispozici základní provedení za 69 dolarů (1 700 korun + daň). Případně se lze domluvit s kamarády a objednat balení po dvou či třech kusech, kdy jeden smartphone vyjde na 69 dolarů, verze Pro na 85 dolarů (2 100 korun + daň). V rámci kampaně už výrobce vybral požadovanou částku a tak by můžeme doufat, že h opravdu začne vyrábět. Na Kickstarteru lze smartphone objednat ještě měsíc.


 

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny