Rouška pro high-tech maniaky má vlastní displej

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V dnešní době jde snad už všechno vylepšit moderními technologiemi. Třeba i obyčejnou roušku na obličej, na které pomocí LED diod zobrazíte libovolný nápis či obrazec.

Ačkoliv byste v této nelehké době správně ani neměli chodit „mezi lidi“, někdo se tomu zkrátka nemá jak vyhnout. A pokud vám obyčejná rouška přijde moc fádní, můžete své okolí oslnit třeba novým projektem od designérky z firmy Oculus: masku na obličej s LED displejem a programovatelnými nápisy.

Maska s názvem „LED Matrix Face Mask“ vypadá jako něco, co vypadlo z pořádné cyberpunkové fantazie, ovšem budeme si ji moci zakoupit již v průběhu května. Vedle očekávané ochranné funkce (je vyrobená z bavlny) nabízí 512 LED diod společně s nabíjecí baterií pomocí USB.

Nápis či obrazec na masce můžete libovolně měnit pomocí Android či IOS aplikace, kterou s displejem spárujete. Maska pak na jedno nabití dovede nápis či obrazec zobrazovat 3 až 4 hodiny, což by mělo stačit třeba na nákup nebo jiné nezbytné pochůzky. Určitě vás, stejně jako nás, napadá jedna zásadní otázka: „Jak to pereš?“. Naštěstí se však veškerá elektronika dá jednoduše odejmout a maska pohodlně umýt/vyprat.

Za LED Matrix Face Mask stojí i dobročinný účel, část výdělků totiž půjde na boj s novým typem koronaviru. Pokud máte o masku zájem, jde v tuto chvíli předobjednat za 90 amerických dolarů, tedy asi 2 200 korun. Vypadá to, že jde zaslat i do Česka. Pro kutily navíc autorka nabízí i návod, jak si takovou masku sestavit i doma (viz video výše).

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny