Vylepšili to, co má Huawei už dva roky. Uspěje Pinn hands-free?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Start-up Pinn to zkouší s handsfree, které sice nepřináší nic revolučního, ale mohlo by to fungovat. O co jde? Krabička s displejem a s bluetooth modulem se připne třeba na bundu. Spáruje se s mobilem a když někdo zavolá, tak stačí vyjmout sluchátko a vložit ho do ucha. Hovor se automaticky přijme a vy můžete pohodlně telefonovat. S mobilem v kapse.

Není to nic převratného, v podstatě bluetooth handsfree. Akorát ho nemusíte mít stále u ucha nebo ho při hovoru odepínat. Displej je výhodou, ale ani to není nic, co by už neexistovalo. Dokonce Huawei prodává již od roku 2015 svůj chytrý náramek Talkband 2, který funguje jako sportovní tracker, ale i jako handsfree. Horní část s displejem je vyjímací a je to zároveň sluchátko. Princip použití je tedy podobný jako u inovativního Pinnu.

Rozdíl je v tom, že u Pinnu máte displej stále na očích, u Talkbandu je na sluchátku, kde také poněkud nepohodlně můžete něco ovládat. U Pinnu to zůstává po ruce.

Pinn se jeví jako zajímavé příslušenství. Na portálu komunitního financování firma poměrně rychle vybrala cílovou částku 25 000 dolarů, což ale není nikterak velká suma, v přepočtu 625 000 korun.

Pro předplatitele stále platí sleva na 129 dolarů za kus, tedy v přepočtu asi 3 250 korun. Běžná cena je 200 dolarů, tedy asi 5 000 korun. K ceně je nutné přičíst poštovné a DPH. Cena je i se slevou dost vysoká, běžná bluetooth HF sluchátka stojí okolo 500 korun a zmíněný Huawei Talkband B2 seženete za 2 500 korun.

Kde se dozvíte víc

Recenzi podobného řešení od Huawei nazvaného TalkBand 2 přinesl například server Mobilenet.

Mobilenet.cz

Oficiální stránky projektu Pinn

Mypinn.com

Firma shání finance i na dalším populárním portálu pro komunitní financování - Indiegogo.

Indiegogo (anglicky)
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny