Důvod k pořízení 5G mobilu? HTC s ním propojí nové VR brýle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

HTC Vive Flow jsou vysoce přenosné VR brýle, které se propojí s vaším mobilem. Slouží primárně k zvětšení streamovaného obsahu na virtuální obrazovku a nejspíš budou na cestách vyžadovat pořádně rychlé připojení k internetu.

Virtuální realita se pomalu stěhuje i na cesty. Tedy, ne tak docela, ale novinka od HTC nám dá k nahlédnutí zase o něco jasnější představu, jak by mohla za pár let taková budoucnost vypadat. Zařízení s názvem HTC Vive Flow jsou v podstatě velice odlehčené VR brýle, které můžete vzít kamkoliv celkem pohodlně s sebou. A k tomu se opravdu hodí mít telefon s rychlým připojením.

Vive Flow funguje v podstatě velice podobně, jako jiné brýle s velkou virtuální obrazovkou (namátkou třeba od výrobců LG, Huawei nebo Moverio). Co je od nich naopak odděluje je velice jemný displej (3,2K rozlišení) a také integrovaná podpora moderních služeb, jako je třeba Netflix, Xbox Game Pass streaming a také velké zaměření na relaxaci ve VR.

Jak moc dobře víme, ke streamování obsahu jako jsou seriály ve vysokém rozlišení nebo hry je už potřeba opravdu rychlého připojení k internetu. A vzhledem k tomu, že HTC Vive Flow jde propojit pouze s modernějším mobilem s Androidem je tak dobrý čas připravit se na budoucnost rychlých dat s 5G připojením, pokud třeba nákup Vive Flow (nebo něčeho podobného, co teprve přijde) plánujete.

Vive Flow má každopádně šanci předvést, jak moc je taková technologie žádaná. A nebude to mít zrovna dvakrát lehké, vzhledem k tomu, že pro VR nadšence je to stále moc odlehčený model. Základnu zájemců bude muset načerpat spíše z mainstreamového publika, které bude mít zájem spíše o onu virtuální obrazovku, opravdu základní VR a nebo zmíněnou meditaci.

Pozor si vedle rychlého připojení budete muset dát také na napájení, neboť brýle vzhledem ke své lehké konstrukci (189 gramů) mají baterii s výdrží pouze na pár minut, přičemž na běžné používání musíte připojit vlastní zdroj energie: třeba powerbanku, kterou strčíte do kapsy.

Přenosné VR je každopádně zajímavý koncept, o kterém nepochybně uslyšíme ještě v budoucnu hodně: vlastní modely totiž plánují giganti jako jako Apple nebo Facebook (ten už navíc vlastní populární Oculus). Pokud máte o model Flow zájem, HTC jej bude prodávat v listopadu za cenu 13 999 korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny