Může být počítačová myš chytrá? A co tedy umí navíc?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Xiaomi opět dokazuje, že je firmou, co umí vyrobit prakticky cokoliv. Tentokrát začne nabízet „chytrou myš“. Co si firma pod takovým pojmem představuje?

Už dnes se žertuje o tom, že v moderní domácnosti může mít chytré funkce prakticky cokoliv a snad není výraznější příklad, než firma Xiaomi, která touto cestou skutečně jde. Má tak třeba chytrý vysavač, čističku vzduchu, klimatizaci, osvětlení, dokonce i rýžovar. Všechno můžete vzájemně propojit a pak jen pohodlně ovládat z mobilu.

Do ekosystému takových zařízení značky se nově zařadí i chytrá myš s názvem XiaoAI Smart Mouse, což je, jak název napovídá, chytrá počítačová myš. Jenže co může na takové věci být tak chytrého? Moderní myši mají celou řadu zajímavých funkcí jako třeba připojení k více zařízením naráz, multifunkční tlačítka a podobně, jenže XiaoAI Smart Mouse staví svou přednost na integrovaném hlasovém asistentovi.

Ve výsledku tak máte v podstatě myš, které můžete po stisknutí patřičného tlačítka diktovat příkazy směřované na ostatní zařízení v domácnosti (rozsvítit světla, zapnout vysavač a podobně), ale také třeba další funkce jako překlad textu v reálném čase. Možná nejsme sami, kdo si při takové představě vzpomenul na tuto legendární scénu ze seriálu IT Crowd.

XiaoAI Smart Mouse se také umí připojit ke dvěma zařízením naráz pomocí Bluetooth nebo klasického USB přijímače. Je bezdrátová a nabíjí se skrze USB-C port a podporuje citlivost DPI v rozmezí 1 200 – 4 000. Na jedno nabití údajně vydrží až měsíc v provozu, akumulátor má kapacitu 750mAh. Myš se zatím prodává pouze na domácím čínském trhu za cenu 149 jüanů, tedy asi 475 korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny