Prodáno, fitness náramky Fitbit nově patří Googlu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeden z největších výrobců fitness náramků, Fitbit, odkoupil internetový gigant Google. Koupí si slibuje větší možnosti pro implementaci svého systému pro nositelnou elektroniku.

Koupě Fitbitu vyšla Google na poměrně závratných 48 miliard korun (přes dvě miliardy dolarů). A to i přes to, že Fitbit pomalu ztrácí svůj podíl na trhu, odkud jej vytlačují výrobci levných náramků jako Xiaomi, ale také zejména Apple, který má na trhu nositelné elektroniky jasně dominuje – Apple Watch drží přes 35 procent celého trhu.

Fitbit byl přitom sám poměrně dravým hráčem a v roce 2016 převzal ambiciózní značku Pebble, která se zaměřovala na „geekovský“ styl s vlastním systémem. Vedle toho také o rok později koupil i značku luxusních hodinek Vector. Ani to však nezabránilo postupnému poklesu zájmu zákazníků.

Helping more people with wearables: Google to acquire Fitbit

Today, we’re announcing that Google has entered into a definitive agreement to acquire Fitbit, a leading wearables brand. We believe technology is at its best when it can fade into the background, assisting you throughout your day whenever you need it.

Pod novým majitelem se patrně odehraje celá řada změn. není zatím jisté, zda značka jako taková zcela přestane existovat, či se jen na krabičkách nových fitbitů objeví dodatek „made by Google“, každopádně je jisté, že to bude velkým impulzem pustit se pořádně do šíření systému Wear OS určeného speciálně pro hodinky a náramky. Google s ním má patrně velké plány.

Google se zároveň zavazuje k tomu, že citlivá data posbíraná hodinkami zachová co nejbezpečnější. To je právě v tomto odvětví důležité, neboť různé náramky a chytré hodinky jsou právě nástroji, jak co nejpřesněji sledovat nejenom vaši polohu a pohyb či denní návyky v cvičení ale třeba i tělesné funkce, jako je srdeční aktivita nebo kvalita spánku.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny