Philips skvěle zjednodušil kávovary, má to nápad

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ano, nemají osmijádrový procesor, ano, nepohání je umělá inteligence. Přesto nové kávovary Philips LatteGo splňují definici chytré věci.

Kdo má doma kávovar na opravdovou kávu, tedy nikoliv na kapsle nebo na překapávanou kávu, tak jistě ví, jaké jsou přednosti a nedostatky jednotlivých espresso přístrojů. Buď jsou téměř ryze mechanické, relativně levné a výsledek může být výborný. Dost to tedy záleží na umu obsluhy. A také je nutné je vždy vyčistit.

Pokud máte doma automat, tedy stroj, který po stisku tlačítka kávu umele, spaří a ještě našlehá mléko, pokud ho chcete, tak víte, že provoz je snadný, ale podle modelu nemusí být údržba úplně snadná. Tedy především u příslušenství na mléko, které má obvykle složité propojení a vyžaduje čištění.

Ano, údržba je u strojů na espresso kávu asi tou nejotravnější záležitostí. U Philipsu se zamysleli a vytvořili systém, který je geniálně jednoduchý a přitom funkční. Pokud namítnete, jak se Philips dostal k automatům na espresso, tak vězte, že firmě patří legendární italský výrobce strojů Saeco, takže vývoj a zkušenosti má firma zajištěné. A i v dalších kávovarových disciplínách má Philips dlouhou historii.

Nová řada automatických kávovarů Philips LatteGo patří mezi klasické domácí nebo kancelářské stroje. Umí podle typu pět a více různých kávových nápojů a samozřejmě některé s mlékem, typicky cappuccino nebo latte macchiato.

To umí i mnohé jiné stroje na trhu, jenže právě systém LatteGo je geniálně jednoduchý. Má totiž jen dvě části a žádné hadičky nebo trubičky. Stačí nalít mléko a to je vše. Následná údržba je stejně jednoduchá, nádobku můžete dát se zbývajícím mlékem do chladničky a případně celý systém za pár sekund umýt pod tekoucí vodou.

Stejně snadná je údržba celého stroje, sám se pročistí po každém připraveném šálku kávy. Samotná spařovací jednotka je vyjímatelná a opět ji stačí propláchnout a ani o vodu se starat nemusíte. Filtr AquClean zajistí, že nebudete muset stroj odvápňovat až do 5 000 šálků kávy. Což je v normální rodině milující kávu záležitost tří až pěti let. Stačí filtr měnit podle návodu.

Philips nabízí několik variant kávovarů LatteGo, v levnější řadě například model EP2231/40, který umí tři nápoje včetně cappuccina a latte macchiata. Vyjde na 13 000 korun. Ve vyšší třídě si můžete vybrat model EP3246/70 za 15 000 korun. Oba mají praktický ovládací panel, který je naprosto přehledný. Luxusní přístroje LatteGo řady 5000 reprezentuje například model EP5335/10 s displejem a nerezovým panelem. Ten vyjde na 19 000 korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny