Senzační tmavý režim dorazil i do Messengeru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ušetřete si oči od přebytečného modrého světla. V populární chatovací aplikaci Messenger už můžete brouzdat s tmavým vzhledem.

Tmavé režimy, vyznačující se záměnou barev textu a pozadí, tedy „bílé na černém“, jsou čím dál populárnější. Najdete jej na Androidu (byť nejnovější verzi a ne u každého výrobce), stolním Mac OS a z části i ve Windows 10. Co se mobilních aplikací týče, šíří se tato možnost ještě rychleji a aplikací, kterým tento režim chybí je čím dál méně.

Stále čekáme, až si budeme moci zapnout tmavý režim ve Facebooku, mobilním Chromu nebo Instagramu, ovšem už teď si můžeme na Facebooku posílat v tomto režimu zprávy. Mobilní Messenger totiž do aplikace schoval „easter egg“ (skrytou funkci), který umožní tmavý režim aktivovat. Víte, jak na to?

Návod pro iOS na YouTube kanále TechReview:

V první řadě otevřete chat s kýmkoliv s vašich přátel. V klávesnici přepněte na záložku Emoji a najděte v seznamu smajlíků v sadě se zvířaty symbol měsíce. Ten samostatně v chatu odešlete. Pokud jste postupovali správě, aplikace vás odmění deštěm měsíců a vzápětí i notifikací, že je tmavý režim odemčen a připravený k použití. Najdete jej v postranním panelu aplikace společně s vaším profilem a dalšími možnostmi.

Nyní se stala možnost natrvalo součástí vaší verze Messengeru a lze ji kdykoliv vypínat a zapínat. Pokud chcete možnost z aplikace odstranit, je třeba ji přeinstalovat. Lze chápat, že ne každému musí tato podoba prostředí aplikace vyhovovat. Každopádně ale má svoje výhody, vedle toho, že je šetrnější k vašim očím také šetří i baterii zejména OLED panelů, které černé pixely vypínají, což znamená, že baterie musí napájet méně displejových bodů.

Pokud máte s aktivací tmavého režimu problém, ujistěte se, že máte Messenger aktualizovaný na nejnovější verzi. To samé platí i o vašem firmwaru telefonu, vše by mělo být aktuální. Přesvědčte se, že posíláte také správného smajlíka, v Emoji klávesnici je měsíců hned několik, ovšem ten správný poznáte snadno, má ze všech asi nejjednodušší provedení. Pozor také, ať si nespletete symbol měsíce se symbolem croissantu.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny