Babiš jednal s Timem Cookem, v Praze postaví Apple Store

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V rámci Světového ekonomického fóra se sešli český premiér Andrej Babiš a Tim Cook. Vzájemně se dohodli, že v Praze postaví oficiální Apple Store – ten doposud v ČR chyběl. Podle Babiše je to prestižní záležitost.

Premiér řešil se současným ředitelem Applu ekonomickou situaci naší země a představil mu vizi Czech Republic: The Country for The Future. Tu podložil třeba tvrzením že v Česku je více než 500 vědců v oblasti umělé inteligence. Nakonec se spolu bavili i o možnosti vybudování oficiálního českého Apple Storu. Ten u nás totiž doposud není a spokojit se musíme s franšízovými prodejnami, neboli v jejich terminologii „prémiovými resellery“ jako jsou iWant, iStyle, iSetos a další.

„K Apple Storu: Česká republika si ho zaslouží mít také. Apple Story jsou zatím jen v deseti evropských zemích. Chceme, aby i naši občané měli možnost mít technologické novinky ve stejný čas jako v těchto zemích. Je to prestižní záležitost,“ komentoval Andrej Babiš dohodnutý Apple Store na svém facebookovém profilu. Byl by rád, kdyby k umístění značkové prodejny posloužila budova Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí.

Timu Cookovi se údajně tento nápad zalíbil a ihned sestavil koordinační tým, který bude mít za úkol dále vést přípravy zařízení Apple Storu v České republice. Je sice otázkou zda nešlo spíše o formality, o jejichž reálném výsledku se bude hlasovat zejména uvnitř ve vedení Applu, a až potom se skutečně potvrdí oficiální příchod do naší země.

U nás Apple působí zatím čistě virtuálně, takže sice lze zakoupit iPhony na internetu, ale to je tak zhruba vše. Do obchodu už musíte k jednomu z resellerů, popřípadě do běžného elektra. Kdo u nás chce nejnovější iPhony co nejdříve, musí si obvykle počkat týden a více poté, co Apple novinky nasadí na velkých trzích, jako jsou Spojené státy, Čína, Japonsko, Francie, Německo a další. A nebo jet právě do oficiálního Apple Storu za hranice, nejblíž to máme do Vídně, Drážďan nebo Berlína.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny