Návrat miniaturních displejů? Zkusí to vzkříšený Palm

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V době, kdy smartphony už prakticky splývají s kategorií malých tabletů se chystá něco velmi neobvyklého. Návrat značky Palm na scénu mobilů totiž uvede telefon s na dnešní dobu doslova miniaturním, 3,3palcovým displejem.

Poslední model původní značky Palm přišel na trh v roce 2010. Byl to smartphone s malým třípalcovým dotykovým displejem, hardwarovou klávesnicí a vlastním operačním systémem webOS. Následně značku převzal výrobce HP, který ovšem po stále zhoršujících se prodejích byl nucen zrušit většinu produktů této značky. Později ji od HP získal čínský koncern TCL, který je tak trochu pověstný skupováním starších značek telefonů. Palm se tak zařadil pod stejného majitele po bok BlackBerry a Alcatelu.

Palm, Inc. – Wikipedia

Palm, Inc. was an American company that specialized in manufacturing personal digital assistants (PDAs) and various other electronics. They were the designer of the PalmPilot, the first PDA successfully marketed worldwide, as well as the Treo 600, one of the first smartphones. Palm developed several versions of Palm OS for PDAs and smartphones.

Vše nyní napovídá, že vzkříšení značky se odehraje do konce letošního roku. Novodobý Palm pod koncernem TCL plánuje na americký trh uvést novinku s názvem Pepito. Zatím je známo, že smlouvu na prodej tohoto modelu má americký operátor Verizon, ohledně dostupnosti na jiných trzích jsou zatím dostupné pouze spekulace.

Palm Pepito má být hned při svém uvedení v jednom ohledu rekordmanem. Půjde o smartphone s pravděpodobně nejmenším displejem, tedy alespoň co se mainstreamového trhu týče. Na ploše o úhlopříčce pouhé 3,3 palce ovšem bude HD rozlišení, takže takto malý displej bude paradoxně celkem slušně jemný. Další spekulace pak napovídají o použití procesoru Snapdragon 435, 3 GB operační paměti, 8MPix zadním fotoaparátu či Androidu 8.1. Už na papíře je překvapivá kapacita baterie, která činí pouhých 800 mAh. Tedy asi stejně, jako troje chytré hodinky.

Zbylých informací je, jak už bylo zmíněno výše, poskrovnu. Mimo dostupnosti u operátora Verizon se neví, zda vůbec půjde telefon obstarat i jinde a za jakou cenu. Nepochybujeme ovšem, že se najde celá řada zákazníků, která v době přerostlých „pádel“ ocení alespoň jednoho výrobce, co jim bude schopný dodat skutečně velmi malý mobil s Androidem. I my jsme na novodobý Palm zvědaví.

Kde se dozvíte víc

Značka Palm se vrací: Chystaný Android telefon má být extrémně malý

Svět Androida

Palm Pepito na prvním renderu: vzkříšení značky údajně zahájí 3,3″ minismartphone

Smartmania

Legendární Palm se vrací a velikostí displeje půjde proti proudu času

Mobilmania

(Anglicky) Alleged new Palm smartphone is tiny, strange, and has low-end specs

The Verge
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny