LG má podivný telefon s druhým vyklápěcím displejem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nacházíme se v době smartphonových experimentů. Vedle ohebných modelů se tak třeba objevil tento podivný kousek od LG, který má dva displeje a jeden je otočný.

Už bychom skoro čekali, že není moc co nového vymyslet, ale výrobci smartphonů nepřestávají překvapovat. Novinka od LG s názvem Wing 5G se vydává zcela vlastní cestou a jde o smartphone s velice zvláštní konstrukcí, kdy se zpoza hlavního displeje vyklápí druhý.

Účel je ovšem podobný, jako u všech jiných smartphonů se dvěma displeji: na jednom zobrazujete hlavní aktivitu (sledování filmu, prohlížení webu, hraní hry) a na druhém pak můžete mít zobrazeny různé doplňkové funkce, jako například GPS navigaci, informace o probíhajícím hovoru či okno s textovou konverzací. Ačkoliv telefon působí zvláštně, hraje hlavně na praktičnost.

Jeho hlavní obrazovka je typu OLED a má velkou úhlopříčku 6,8 palců a rozlišení Full HD+. V ní také najdete i čtečku otisků prstů. Není navíc rušena žádnými výřezy nebo průstřely, čelní selfie kamerka je totiž ukryta v modulu, který můžete v případě potřeby vysunout z horní hrany telefonu.

Druhý displej je výrazně menší, zabírá totiž plochu, která po vytočení zadní plochy o 90 stupňů zbývá. Jeho úhlopříčka je 3,9 palce. Má stále slušné rozlišení 1 080 x 1 240 pixelů. Telefon se dále pyšní slušnou odolností, vedle armádního standardu MIL-STD 810-G má také krytí IP54.

Výhoda této konstrukce však spočívá ještě v jednom faktoru. Rozložený telefon lze totiž chytit za vyklopenou část s menším displejem a v podstatě z něj udělat takový kompaktní gimbal pro lepší focení snímků či nahrávání videa. Pohybové senzory v takovém případě stabilizují snímače fotoaparátu (ty jsou tu hned tři).

Telefon je vybaven moderním (byť ne úplně nejlepším) procesorem Snapdragon 765G, tedy disponuje i podporou sítí 5G. Najdete zde také 8 GB operační paměti a vybrat si pak můžete mezi 128 nebo 256 GB vnitřního úložiště pro data. Baterie telefonu má potom kapacitu 4 000 mAh,

LG Wing 5G se v tuto chvíli podívá jen na domácí korejský trh, zatím ovšem není jasné kdy a kolik by měl stát. Velkou otázkou pak je, zda jej LG vyveze i do světa a hlavně kdy a jestli vůbec si jej budeme moci koupit i v Česku.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny