Zpátky do minulosti. Operátoři milují staré značky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Věřte nevěřte, ale T-Mobile za 21 let nezměnil značku svých předplacených karet. O2 a Vodafone sice ano, ale oba se k původní značce vrátili. Vodafone před pěti lety, O2 od teď.

Ještě hluboko v devadesátých letech, kdy začaly fungovat tuzemské GSM sítě, jsme si mohli pořídit předplacenku Eurotel Go a Paegas Twist. Léta ubíhala, přidal se Oskar s Oskartou. Pak se z Paegasu stal T-Mobile, z Oskara Vodafone a z Eurotelu O2. T-Mobile Twist nepřejmenoval, ostatní dva původní značky opustili.

Jenže v roce 2013 se Vodafone k Oskartě vrátil a teď ho následuje O2 s populárním Gočkem. Tedy s O2 Go. Co to znamená? Asi nic zásadního, prostě jen návrat k jistotě známých značek. Přiznáme se, že předplacenkám O2 jsme stále říkali Go, ač se tak už nejmenovaly. Dnes nejsou předplacenky pro operátory klíčové, důležité jsou tarify. Takže změna jména na dávné je spíš kosmetická záležitost. Tím spíš, že na trhu je v tomto segmentu hodně hráčů, protože virtuálové se soustřeďují právě na předplacené služby.

Ale zpět k předplacenkám O2 Go. Jsou dvě. Jedna se jmenuje Go Zdarma a druhá Go Neomezeně. Názvy hodně prozrazují, ale nevěřte, že zdarma je úplně zdarma a neomezeně je úplně neomezeně. Řeč je o operátorech, nikoliv o charitě.

Takže zdarma u Go Zdarma znamená, že když dobijete alespoň 300 korun, máte na 30 dnů neomezené volání do sítě O2. Jinak se platí 4,90 Kč za minutu, což platí i pro volání kamkoliv jinam. Zdarma dál znamená, že při dobití dostanete 50 MB dat zdarma, opět na 30 dnů. Ale ten objem dat je tak na 30 sekund. Což však mnohým zákazníkům předplacenek může být fuk, protože data nepoužívají.

Neomezeně u Go Neomezeně znamená, že za 20 korun na den můžete mít neomezené volání kamkoliv a neomezená data pro chatovací aplikace. SMS se v obou případech platí, stojí 1,90 respektive dvě koruny za kus. A pro data je tady balíček s 500 MB za 150 korun.

Pokud se vám nabídka moc nezdá, tak asi nebudete cílovka. Konkurence je velká a my se jí někdy podíváme podrobněji na zoubek.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny