Byli jsme zvyklí na jeden, ale Samsung možná v létě představí hned čtyři modely Note

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doposud bylo tradicí, že model řady Note od Samsungu byl vždy jen jeden. Letos tomu možná bude ale úplně jinak, protože Samsung může mít připraveny až čtyři varianty modelu s číslovkou deset.

U řady Note sází výrobce vždy na kombinaci dvou faktorů: velkého displeje a dotykového pera ukrytého v útrobách těla telefonu. Letos ovšem k těmto klíčovým prvkům přibude také volnější ruka nad výběrem té pravé verze, které se už budou lišit i jiným parametrem, než je jen kapacita vnitřní paměti. Celkem by totiž mohly spatřit světlo světa hned čtyři verze v následujícím složení:

  • Menší verze s obrazovkou o úhlopříčce 6,28 palce, třemi fotoaparáty na zádech a podporou LTE sítí
  • Větší verze s obrazovkou o úhlopříčce 6,75 palce, čtyřmi fotoaparáty na zádech a podporou LTE sítí
  • Menší verze s obrazovkou o úhlopříčce 6,28 palce, třemi fotoaparáty na zádech a podporou 5G sítí
  • Větší verze s obrazovkou o úhlopříčce 6,75 palce, čtyřmi fotoaparáty na zádech a podporou 5G sítí

Série Note se tak více přiblíží vlajkové řadě Galaxy S možností vybrat si mezi větším a menším modelem s dostupností i 5G varianty na vybraných trzích. Ačkoliv byl tak až doposud Note sice takovou „manažerskou chuťovkou“, Samsung chce patrně přitlačit na pilu a rozšířit prodeje tohoto modelu. Vzhledem k tomu, že se mu prodávat modely řady S10 relativně daří, mohl by si úspěch letos zopakovat. Ovšem má to samozřejmě také svá ale.

Jak by mohl Note 10 vypadat, prozrazuje video od grafika s přezdívkou Concept Cerator:

V první řadě jsou tradičně telefony Galaxy Note těmi vůbec nejdražšími z nabídky korejského výrobce a přichází zpravidla i s puncem luxusní výbavy – takové, na kterou nedosáhly ani vlajkové Galaxy S. Model Note 8 si oproti S8/S8+ polepšil jedním fotoaparátem navíc, Note 9 zase vsadil na loňské poměry obří paměť s 512 GB prostoru plus potenciálem jej navýšit až na 1 TB paměťovou kartou. Kouzla s bezdrátovou komunikací s telefonem se pak naučilo dotykové pero.

Vyjma rozmanitosti řady Note 10 bude muset Samsung vsadit na další unikátní prvky. Je však možné, že nakonec přijde vlastně jen se stávajícím modelem Samsung Galaxy S10 5G doplněným právě o dotykové pero – z uniklých informací je patrné, že úhlopříčka displeje větší varianty i čtyři fotoaparáty na zádech tomu mohou nasvědčovat. Notu 10 by se však i přes to hodilo ještě alespoň jedno eso v rukávu.

Zatím ovšem další informace nemáme. Před několika týdny se médii prohnala informace, že by se Noty 10 mohly zcela zbavit fyzických tlačítek a využívat pouze bodů citlivých na stisk na bocích, to však začíná vypadat spíše méně pravděpodobně. Nakonec tak máme pouze výčet barevných variant, kterých by mělo být celkem pět: černá, bílá, stříbrná, červená a růžová. Mluví se také i o perleťovém lesku či barevných přechodech.

Ve výsledku bude samozřejmě důležitá i cena, na které závisí to, jak moc zajímavě budou pro zákazníky nové „zápisníky“ vypadat. Nikdo samozřejmě nečeká dostupné modely, ovšem loňskou cenu přesahující 32 490 Kč můžeme vidět znovu, zejména s ohledem na fakt, že keramická varianta modelu S10 s terabajtovou pamětí stojí ještě o skoro deset tisíc korun víc.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny