Zbytečnost. Past na myši připojili k wi-fi, nikdo o ni neměl zájem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Internetoví vynálezci se občas pustí i do vylepšování něčeho, co není třeba. Příkladem je „chytrá“ past na myši, která dá přes wi-fi síť vědět, že má úlovek. Na Kickstarteru se setkala s absolutním nezájmem.

Vynálezci z amerického Illinois měli zřejmě velký problém s myšími škůdci v domě, když se pustili do projektu na crowdfundingovém serveru Kickstarter. Cílem bylo vytvořit chytrou past, která je připojena do domácí wi-fi sítě a v případě, že se spustí, dá to majiteli po internetu okamžitě vědět. I když chápeme, že jisté usnadnění jinak nudné činnosti to je (není třeba pasti kontrolovat, pokud sama neupozorní), vynález i tak příliš neospravedlňuje svoji existenci.

V první řadě rutinní kontrola pastičky není příliš časově ani námahově náročný úkol (pokud nebydlíte na zámku)  a v řadě druhé je to ne úplně zanedbatelná investice navíc. Běžné obyčejné pasti na myš se dají koupit za doslova pár korun, zatímco onen vynález je navíc jen nástavcem na onu samotnou past, za který si chtěl výrobce účtovat 25 dolarů, tedy asi 550 korun.

Wireless Mouse Trap Monitor

Wakefield Technologies is raising funds for Wireless Mouse Trap Monitor on Kickstarter! A WiFi enabled mouse trap status detection system. If you have WiFi in your house, your mouse traps can be monitored wirelessly.

Bezdrátového „hlídače“ k pasti musíte navíc pravidelně nabíjet, i když podle autora by měl na jedno nabití vydržet až tři měsíce. Samotná krabička je navíc stylizována jako kus sýra (kdyby sýr byl z lega), který se může potenciálně sám chytit do pasti (při neobratné instalaci, nárazu ze strany a podobně) a hurá kupovat nový. Pro „experty“ byl na Kickstarterovém profilu nabízen i velký balíček s celkem 10 pastmi za 200 dolarů (asi 4,5 tisíce korun).

Celý profil působil spíše jako prodejna triček a magnetů, které tvořily celkem 6 nabízených odměn za podporu z celkových 8. Není divu, že kampaň neuspěla a za celou dobu, kdy bylo možné na ní přispívat vybrala pouhých 161 dolarů (3,5 tisíce korun) od závratných 4 zájemců. A to chtěli původci tohoto vynálezu celkem 15 000 dolarů, tedy asi 330 tisíc korun. Jejich výsledný úlovek je tak jedna velká bída.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny