Konečně pořádné bezdrátové nabíjení. Zařízení stačí mít jen poblíž

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nabíjecí podložky jsou fajn věc, když to vaše zařízení umí. Ještě lepší však bude nabíjet pouhým umístěním v blízkosti k nabíječce. Tak bude fungovat Pi charger.

Bezdrátové nabíjení, které funguje na principu baterie propojené s indukční cívkou, schopné přijímat energii bez přímého kontaktu, není nic nového. Pamatujeme si jej třeba ze starších prémiových smartphonů Lumia nebo Nexusu 4. Až teprve teď vzal na vědomí tuto technologii Apple a vybavil jí své nejnovější iPhony. Pořád se s ní však setkáváme poměrně zřídka, což je škoda, protože jde o poměrně použitelnou a zajímavou vlastnost.

Technologie však jde stále kupředu a novinka s názvem Pi charger, která momentálně sbírá předobjednávky, posunuje hranice zase o něco dál. Zařízení totiž půjde nabíjet až do vzdálenosti 30 cm od zdroje. Navíc jich může být nabíjeno najednou hned několik (výrobce uvádí 4 i více). Větší vzdálenost bude také fungovat, ovšem nabíjení se výrazně zpomalí.

Home

Go ahead and cut the cord. Pi delivers wireless power to multiple devices safely and effortlessly. On the outside we keep it simple. But under the hood, Pi pushes the limits of magnetic power transfer technology.

Nabíječka je kompatibilní se standardem Qi, tedy bude schopná nabíjet všechny kompatibliní zařízení. Pokud mezi nimi to vaše není, dá se pořídit speciální kryt, který to umožní. Z dostupných vizualizací však nevypadá zrovna dvakrát esteticky dobře. S telefonem můžete rovněž dále v blízkosti nabíječky i manipulovat, bez přerušení doplňování energie – její rychlost se ovšem sníží.

Maximální výkon Pi chargeru – 20 W zajistí, že je její používání pro vás bezpečné – nemusíte se bát, že vám zařízení uvaří veškerou elektroniku v dosahu. Splňuje totiž standard FCC. Pi charger vyjde na 150 dolarů, tedy asi 3 310 korun, a jak už bylo výše řečeno, dá se v současnosti předobjednat. Není ovšem jisté, kdy ji výrobce dokončí a začne zájemcům posílat. Nezbývá tak doufat, že to bude co nejdřív a hlavně, že se tato technologie rozšíří i dál.

Kde se dozvíte víc

Wireless charging is here - oficiální stránky projektu

Pi Charging

Pi wants to extend the reach of wireless charging (anglicky)

TechCrunch

'Pi' wireless charger claims to juice up phones from a foot away (anglicky)

Mashable
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny