Apple hlásí horší prodeje iPhonů. Bez nového iPhonu to nepůjde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apple zveřejnil výsledky prodejů svých produktů za letošní první čtvrtletí. v porovnání s předchozím čtvrtletím, tedy loňským posledním, to není veselé čtení. Propadly se prodeje iPhonů, iPadů i počítačů. V prvních dvou případech o třetinu, u počítačů byl propad menší, konkrétně o 22 procent.

Výsledky nejsou dobré ani v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Prodeje iPhonů stagnují, respektive jsou nižší o procento. hodně špatné je to u tabletů, což ale není problém jen Applu, tablety se propadají celkově. Apple jich meziročně prodal o 13 procent méně. Nejlépe v tomto srovnání dopadly počítače Mac. Těch se meziročně prodalo o 4 procenta víc.

Ale vraťme se k iPhonům. Loni jich za první čtvrtletí prodal Apple 51 193 000 kusů, letos 50 763 000 kusů. Rozdíl to není velký, ale dobrá čísla to také nejsou. A to z toho důvodu, před dvěma lety prodal Apple za první čtvrtletí přes 60 milionů iPhonů. Jenže to prodával tehdy zcela nové modely 6, loni a letos to jsou jen jejich evoluce 6S a 7.

Apple sice ohlásil, že celkově vydělal více než loni, ale burza čekala lepší výsledky a tak akcie Applu po oznámení výsledků poklesly. Apple nutně potřebuje silný nový model iPhonu. Ten by měl přijít na podzim jako iPhone X a měl by mít několik revolučních vlastností. Velký displej s integrovanou čtečkou a inovativní dvojitý fotoaparát. Bezdrátové nabíjení na dálku je ale asi prozatím jen snem.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny