Tato klávesnice umí jen to hlavní: Ctrl+C a V

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Klávesnice s třemi klávesami vypadá sice jako aprílový vtip, ovšem reálně se dá pořídit a funguje přesně tak, jak má.

On to vlastně i minulý rok aprílový vtip byl. Firma Stack Overflow rozeslala pozvánky na koupi limitované edice speciální klávesnice, která má jen tři tlačítka: control, C a V. Ty zastupují dvě důležité funkce: kopírování a vložení digitálního obsahu. Ačkoliv si spousta lidí hned všimla data, nakonec jich celkem dost bylo zklamaných, že si takovou věc nemohou koupit. Až doteď.

Klávesnice s názvem The Key se nyní skutečně objevila u prodejce Drop za 29 amerických dolarů, tedy asi 630 korun. Jde o předobjednávku, kterou výrobce slibuje dodat ještě letos v prosinci. Dokonce je posílají i do Česka. Ke klávesnici dostanete také propojovací USB-A a USB-C kabel.

Ve skutečnosti nejde jen o technologický žertík, ale zkrátka o trojici programovatelných kláves navíc, které tedy můžete používat jak v souladu s původní myšlenkou jako zkratku pro kopírování a vložení, tak i na cokoliv jiného. Tlačítka můžete dokonce i vyměnit za úplně jiná, pokud chcete, Fantazii se v tomto případě meze nekladou.

Autoři samozřejmě neobjevili nic nového. Mikroklávesnice nejsou vůbec novým konceptem a na internetu jich jde najít celá řada. Existují dokonce i ještě minimalističtější projekty, které vám nabídnou pouze jednu extra klávesu: třeba pro funkci escape, ztlumení mikrofonu a podobně.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny