Valve ukázalo vnitřnosti nejočekávanější herní konzole, podívejte se

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Očekávaná herní konzole od společnosti Valve se pomalu blíží k datu vydání, které je stanoveno na letošní prosinec. Výrobce nyní podrobně odhalil vnitřnosti konzole.

Aktuálně nejočekávanější novinku na poli přenosných herních konzolí, ale vlastně i nového hardwaru jako takového, je konzole Steam Deck od společnosti Valve, která stojí za populárním virtuálním obchodem s hrami Steam. Během léta firma odhalila tuto neobvyklou herní novinkou fungující na Linuxu a nyní už se blížíme datu vydání.

Stále není moc jasné, jak se bude Valve potýkat s dodávkami konzolí vzhledem k přetrvávajícímu nedostatku čipů, ovšem předobjednávky byly zvládnuté velice dobře: zájemci si mohli konzoli rezervovat dopředu a v prvních dnech byl potřeba aktivní účet na Steamu, aby se zabránilo masivního zneužívání rezervací překupníky.

Nyní se už netrpělivě očekává samotná konzole, která je v podstatě takovým mixem Nintenda Switch a herního PC. Stojí mezi 400 a 650 americkými dolary a ačkoliv není zdaleka tak výkonná jako aktuální generace domácích konzolí od Sony a Microsoftu, stále bude mít dostatek výkonu na plynulé fungování moderních titulů díky nižšímu rozlišení integrované obrazovky (720p).

Steam Deck se ovšem také dá zapojit i do monitoru (opět stejně jako Nintendo Switch) a využívat jej dokonce jako klasické herní PC. Dodatečně můžete i nainstalovat běžnou verzi operačního systému Windows. Tento drobek má zkrátka velké ambice.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny