Oppo obstřeluje Česko, kdy se dostane k nám?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oppo je světová pětka a součást mamutího koncernu BBK Electronics, do které patří i další mobilní značky Vivo a OnePlus. Ta poslední je v Evropě docela dobře známá. Její produkty lze koupit i u nás, respektive on-line od nás. Oppo a Vivo zatím ne.

Mimochodem, Oppo není žádná nová značka, proslavila se mezi hifisty už dávno před tím, než začala vyrábět smartphony. Její digitální přehrávače jsou legendární, ale firma s jejich výrobou už skončila.

Zpět k mobilům. Loni se v omezené míře Oppo pustilo do Evropy, podobně jako příbuzná značka Vivo. Ale začali daleko od nás, ve Španělsku a ve Francii. Aktuálně Oppo koupíte i v Itálii, v Německu, v Nizozemí a od konce ledna i ve Velké Británii, v Turecku a pozor, v sousedním Polsku.

Vstup do Česka zatím firma neoznámila, když vezmeme sousední Polsko, tak od prvního oznámení to trvalo zhruba tři měsíce. Takže stále je do konce letošního roku čas, aby se Oppo pokusilo vstoupit i na český trh.

A proč bychom měli o Oppo stát? Protože dělá hodně zajímavé telefony. Na druhou stranu, není to žádné nové Xiaomi, takže nějakou cenovou válku nemůžeme čekat. Naopak, ceny jsou nastavené poměrně sebevědomě.

Nejlevnější model AX7 vyjde v Polsku zhruba na 6 000 korun. Je to hezký telefon s displejem přes celé čelo, ale poměrně slabou výbavou.

Dál je to zajímavější. Asi nejvýhodnější volbou je Oppo RX17 Neo. Opět velký displej vpředu a pozor, s integrovanou čtečkou otisků. To je stále velmi exotická funkce a v případě tohoto modelu Oppa za bezkonkurenční cenu 9 000 korun. Další výbava není špatná, ale zase žádný zázrak. Prostě hlavně jde o tu čtečku. Zajímavostí je gradientní zadní kryt.

Druhý nejlepší model se jmenuje RX17 Pro. Tady už je výbava výborná, trojitý zadní fotoaparát má zoom a třetí objektiv TOF pro práci s 3D. Změří vzdálenost i velikost objektu. Paměťová výbava 8 + 128 GB je výborná, procesor Snapdragon 710 není zlý, ale špička to není. Cena je v přepočtu 15 500 korun. Ani málo, ale ani extra moc.

Vrcholem je známé Oppo Find X. Špičkový model se zaobleným displejem a vysouvací kamerkou má skvělou výbavu, ale také mastnou cenu. Oppo za něj chce v přepočtu 22 000 korun. Loni v létě, když telefon představil, byla cena ještě vyšší. Dodejme, že i předchozí RX17 Pro i Find X mají čtečku v displeji.

Obáváme se, že s dražšími modely, ač o jejich kvalitě nepochybujeme a Oppo není žádné ořezávátko, to budou mít v Evropě těžké. Zavedená konkurence je často levnější, připomenout můžeme Honor nebo Xiaomi, když zůstaneme u čínských konkurentů. Ale osvěžení trhu by to bylo.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny