Je to tady, ultra low-cost supersmartphone

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Minulý týden jsme vás informovali, že Xiaomi, samo o sobě cenový predátor, chystá ještě levnější značku smartphonů. A ptali jsme se, proč to dělá. A ta teď nová značka ukázala v Indii svůj první model. Jmenuje se Poco F1 a minimálně v Indii je to cenová bomba.

No, posuďte sami. Displej s poměrem stran 18,7:9 s minimálními rámečky, FHD+ rozlišením a úhlopříčkou 6,2 palce, dvojitý foťák 12 + 5 megapixelů se světelností f/1.9, vpředu 20 Mpix snímač, velká 4000mAh baterie, rychlonabíjení, odemykání obličejem, umělá inteligence a tak dále. Už to zní docela dobře, i když v některých směrech to úplná špička samozřejmě není.

Ovšem pozor, teď to přijde. Procesor je Snadragon 845, tedy to nejlepší, co dnes výrobce může do telefonu nacpat. A k tomu minimálně 6 GB operační paměti. To už jsou parametry supersmartphonů. Paradoxně onen top procesor třeba nedostanete ani v nejlepších Samsunzích S9 nebo Note 9, protože v Evropě do nich výrobce cpe vlastní Exynosy. A ty jsou o fous slabší než Snapdragon 845.

Poco F1 tak mezi supersmartphony můžeme zařadit, navíc v prodeji, tedy asi jen někde, bude i varianta s 8 GB operační paměti. S tou se pak váže 256 GB místa na data, s menší operační pamětí to je 128 GB nebo 64, což je základní varianta.

https://www.androidauthority.com/xiaomi-pocophone-f1-892949/

A právě cena základní varianty je neuvěřitelná. V Indii totiž vyjde v přepočtu na 6 700 korun, což je famózní nabídka. Ale pozor, neradujte se předčasně, podle informací od dovozce Xiaomi do Česka, tuzemské ceny budou o poznání vyšší. U nás by měl telefon startovat na 10 000 korunách. To je na jednu stranu o dost víc než v Indii, na druhou stále méně než nejbližší konkurent se stejným procesorem, kterým je Asus Zenfone 5z za 13 tisíc. Asus je celkově lépe vybavený, ale kdo chce velký výkon a co nejnižší cenu, bude s Poco F1 spokojený.

Tím, že za novou značkou stojí Xiaomi by mělo být zárukou, že telefon nebude nějaký no-name čínský střep, kterých je na trhu plno. Nízká cena má i své kompromisy, odolnost chybí a telefon je plasťák. Ale to jsou drobnosti. Už se těšíme, až nám Poco F12 dorazí do redakce.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny